Ma gyönyörű brokkolit vettem. Gondoltam készítek belőle egy finom csőben sültet, már rég nem ettem. A családnak meg főzöm azt, amit óhajtanak, mert ők nincsenek oda az ilyen ételekért.
Ámde, az én drága férjem azt mondta, hogy ő is eszik velem, de tegyek bele húst. Mondom, ennyi kompromisszumot köthetek én is, ám legyen. Készítettem egy Gyros fűszerezésű húst is. Igen ám, de a hűtőben volt még két adag párolt rizs, ami nagyon nem akart elfogyni, így őt is bevettem a buliba.
Így lett az én egyszerű csőben sült brokkolimból rakott brokkoli. 🤷🏼♀️😆
Hozzávalók: (2 adagra)
A hús pácolásához:
• 200 g csirkemell filé
• 2 ek olíva olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 kis gerezd fokhagyma
• 2 csipet só
• 2 csipet bors
• 1 apró csipet fahéj
• 1 apró csipet szerecsendió
• 1 mk oregánó
• 1 mk majoránna
• 1 mk őrölt kömény
A szószhoz:
• 2 tojás
• 160 ml főzőtejszín
Továbbá:
• 30 ml fehérbor
• 1 közepes brokkoli
• 265 g főtt jázmin rizs
• 130 g reszelt sajt (nálam gouda)
Elkészítés:
A hús pácolásához egy tálba öntjük az olíva olajat és az összes fűszert, majd összekeverjük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és a fűszeres olajhoz keverjük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és szintén a tálba tesszük. Alaposan összekeverjük az egészet, majd 1 órát pihenni hagyjuk.
A brokkolit kis rózsákra szedjük, és lobogó sós vízben 4-5 percig főzzük.
Megfőzzük a rizst is. Ehhez a mennyiséghez kb. 100-110 g nyers rizs szükséges, dupla annyi vízben megpárolva. Nekem szerencsém volt, nem kellett főzöm, mert maradék rizzsel dolgoztam. 😁
A hagymás húst egy forró serpenyőbe tesszük és szépen átsütjük. Fél időben löttyinthetünk rá egy kis fehérbort, jót fog tenni neki.
Egy tálkában kikeverjük a tojást a főzőtejszínnel, picit sózzuk, borsozzuk.
Két kisebb, egy személyes hőálló tálba tesszük a rizst, majd rá a húst. Ráöntjük a tojásos tejszín felét. Erre szépen elrendezzük a brokkolit, majd ráöntjuk a tejszín másik felét.
Alposan megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 190 °C-os sütőben 20 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése