2021. február 23., kedd

Lecsós - bulgur egytálétel

 Ma egyedül ebédeltem, mindenki úton volt valamerre. 🤷🏼‍♀️ Ilyenkor általában valamilyen lecsós ételt szoktam készíteni magamnak, amit úgy turbózok fel, ahogy nekem tetszik. 😁

Így készült ez a laktató finomság, amibe mindent bele tettem amit egy lecsóban szeretek. 🙂

Lecsós - bulgur egytálétel 



Hozzávalók: (1 személyre)

     • 2 ek olíva olaj

     • 50 g póréhagyma

     • 3 kisebb tv paprika

     • 2 db paradicsom

     • 100 ml víz

     • 2 csipet só

     • 2 csipet bors

     • 1 mk őrölt kömény

     • 1 ek sűrített paradicsom

     • 1 ek ételízesítő

     • 1 csipet chilipehely

     • 4 ek bulgur

     • 8 ek víz

     • 1 tojás

     • 6 db mini mozzarella


Elkészítés:

A kockára vágott póréhagymát elkezdjük pirítani az olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 

Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd pár percig sütjük.

Bele tesszük a sűrített paradicsomot, majd adunk hozzá 100 ml vizet. Pár perc alatt összefőzzük.

Hozzáadjuk a bulgurt és a 8 evőkanál vizet, majd alaposan összekeverjük. Alacsony lángon, időnként átkeverve addig főzzük amíg a bulgur puha nem lesz. 

A végén beletesszük a mozzarellát és beleütjük a tojást. Le is fedhetjük, hogy a tojás gyorsabban megsüljön. 

Ízlés szerint reszelhetünk rá sajtot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése