Ma egyedül ebédeltem, mindenki úton volt valamerre. 🤷🏼♀️ Ilyenkor általában valamilyen lecsós ételt szoktam készíteni magamnak, amit úgy turbózok fel, ahogy nekem tetszik. 😁
Így készült ez a laktató finomság, amibe mindent bele tettem amit egy lecsóban szeretek. 🙂
Lecsós - bulgur egytálétel |
Hozzávalók: (1 személyre)
• 2 ek olíva olaj
• 50 g póréhagyma
• 3 kisebb tv paprika
• 2 db paradicsom
• 100 ml víz
• 2 csipet só
• 2 csipet bors
• 1 mk őrölt kömény
• 1 ek sűrített paradicsom
• 1 ek ételízesítő
• 1 csipet chilipehely
• 4 ek bulgur
• 8 ek víz
• 1 tojás
• 6 db mini mozzarella
Elkészítés:
A kockára vágott póréhagymát elkezdjük pirítani az olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd pár percig sütjük.
Bele tesszük a sűrített paradicsomot, majd adunk hozzá 100 ml vizet. Pár perc alatt összefőzzük.
Hozzáadjuk a bulgurt és a 8 evőkanál vizet, majd alaposan összekeverjük. Alacsony lángon, időnként átkeverve addig főzzük amíg a bulgur puha nem lesz.
A végén beletesszük a mozzarellát és beleütjük a tojást. Le is fedhetjük, hogy a tojás gyorsabban megsüljön.
Ízlés szerint reszelhetünk rá sajtot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése