2021. február 21., vasárnap

Csirke saslik

 Mi már annyira várjuk a tavaszt, hogy grillezést terveztünk ebéd időben. Sajnos ez az időjárást egy csöppet sem érdekelte, úgyhogy délben kemény 7 fok volt kint. Pedig 16-ot ígértek!

Na, mondom akkor ezt még nem erőltetjük. Viszont a húsom tegnap este óta bepácolva, minden előkészítve, Apa sütésre készen. 🤣

Így maradt a jó öreg elektromos grill, amit feldobtunk a konyhapultra, mivel a gyerkőcnek be volt ígérve a sütögetés. 🥰🤷🏼‍♀️

Minden ügyesen elkészült, nagyon finomat ebédeltünk. 😊

Sütöttem a húsok mellé ropogós sült krumplit a sütőben, plusz még a kislányom kedvéért grillezett kukorica is készült. Saláta most nem volt, mert megbontottuk a nagy üveges óriás csemege ubit. Az pont elég volt. 🙂

Csirke saslik 


Hozzávalók:

A páchoz:

     • 4 gerezd reszelt fokhagyma 

     • 1 mk őrölt kömény 

     • 1 ek Worcester szósz 

     • 2 ek ketchup

     • 2 ek szójaszósz 

     • 1 csipet bors

     • 1 tk mustár 

     • 1 ek édes chili szósz 

Továbbá:

     • 400 g csirkemell filé 

     • só 

     • 1 fej vöröshagyma 

     • 1/2 piros kaliforniai paprika 

     • 125 g császár szalonna

     • 10-12 darab saslik pálca 

     • 3-4 ek olíva olaj 


Elkészítés:

A húst a sütés előtti este érdemes bepácolni. 

A pác hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. 

A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk. Bele forgatjuk a pácba és felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük. Ha nincs lehetőség egy egész éjszakára a hűtőben pihentetni, akkor minimum 1 órát hagyjuk.

A pálcákat a felhasználás előtt kb. 30 percre áztassuk vízbe, főleg, ha grillen sütjük a saslikot.

A hagymát, a paprikát és a szalonnát falatnyi kockákra vágjuk. Tetszés szerint felváltva a pálcákra húzzuk őket a csirkemell csíkokkal együtt. 
Én a csirke csíkokat hullámos alakzatban húztam a nyársra, a gyerkőc így szereti. 🙂



Sütés előtt kenjük le valamilyen zsiradékkal a saslikokat.

Én most elektromos grillen sütöttem meg, de sütőben, vagy faszenes grillen is elkeszíthetjük. Nem kell neki sok idő, hamar átsül, 15-20 perc bőven elég. 
Ha sütőben készül, előmelegített 200°C -ra tegyük be. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése