Mi már annyira várjuk a tavaszt, hogy grillezést terveztünk ebéd időben. Sajnos ez az időjárást egy csöppet sem érdekelte, úgyhogy délben kemény 7 fok volt kint. Pedig 16-ot ígértek!
Na, mondom akkor ezt még nem erőltetjük. Viszont a húsom tegnap este óta bepácolva, minden előkészítve, Apa sütésre készen. 🤣
Így maradt a jó öreg elektromos grill, amit feldobtunk a konyhapultra, mivel a gyerkőcnek be volt ígérve a sütögetés. 🥰🤷🏼♀️
Minden ügyesen elkészült, nagyon finomat ebédeltünk. 😊
Sütöttem a húsok mellé ropogós sült krumplit a sütőben, plusz még a kislányom kedvéért grillezett kukorica is készült. Saláta most nem volt, mert megbontottuk a nagy üveges óriás csemege ubit. Az pont elég volt. 🙂
A páchoz:
• 4 gerezd reszelt fokhagyma
• 1 mk őrölt kömény
• 1 ek Worcester szósz
• 2 ek ketchup
• 2 ek szójaszósz
• 1 csipet bors
• 1 tk mustár
• 1 ek édes chili szósz
Továbbá:
• 400 g csirkemell filé
• só
• 1 fej vöröshagyma
• 1/2 piros kaliforniai paprika
• 125 g császár szalonna
• 10-12 darab saslik pálca
• 3-4 ek olíva olaj
Elkészítés:
A húst a sütés előtti este érdemes bepácolni.
A pác hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk. Bele forgatjuk a pácba és felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük. Ha nincs lehetőség egy egész éjszakára a hűtőben pihentetni, akkor minimum 1 órát hagyjuk.
A pálcákat a felhasználás előtt kb. 30 percre áztassuk vízbe, főleg, ha grillen sütjük a saslikot.
A hagymát, a paprikát és a szalonnát falatnyi kockákra vágjuk. Tetszés szerint felváltva a pálcákra húzzuk őket a csirkemell csíkokkal együtt.
Én a csirke csíkokat hullámos alakzatban húztam a nyársra, a gyerkőc így szereti. 🙂
Sütés előtt kenjük le valamilyen zsiradékkal a saslikokat.
Én most elektromos grillen sütöttem meg, de sütőben, vagy faszenes grillen is elkeszíthetjük. Nem kell neki sok idő, hamar átsül, 15-20 perc bőven elég.
Ha sütőben készül, előmelegített 200°C -ra tegyük be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése