Folytatva a diétás ételek gyűjtögetését, most egy húsmentes édesburgonya receptet mutatok. Én nagyon szeretem, mert könnyű, mégis laktató étel. Olyanok is bátran fogyaszthatják, akik kerülik a húsos ételeket, mert ebben egyáltalán nincs hús.
A töltelékbe azt tehetünk amit csak szeretnénk, természetesen húsféléket is. Én készítettem már csirkemellel, darált sertés hússal, gombával, de még hallal is. Az a lényeg, hogy ezeket mind érdemes elősütni egy kis olajon, ízlés szerint befűszerezve.
Hozzávalók:
• 1 db édesburgonya
• 2 tk olíva olaj a tepsihez
• 1 kis fej apróra vágott lilahagyma
• 75 g morzsolt csemege kukorica
• 1/3 apróra vágott sárga kaliforniai paprika (vagy amilyen van otthon)
• 2 púpozott ek tejföl
• 2 ek chilis krémsajt (vagy amilyet szeretünk)
• só, bors
• 1 nagy marék reszelt sajt + 2 nagy csipet a tetejére
Elkészítés:
Az édesburgonyát hosszában félbe vágjuk, majd a vágott részével lefelé kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejét néhány helyen villával megszúrkáljuk. Előmelegített, hőlégkeveréses 180°C -os sütőben 30 percet sütjük.
Amíg sül a burgonya, elkeszíthetjük a tölteléket. Egy tálba tesszük a hozzávalókat (kivéve a tetejére szánt reszelt sajtot), majd jól összekeverjük.
Amikor a burgonya elkészült, egy kanállal kivájjuk a belsejét és egy villával összetörjük. A töltelékhez keverjük.
A tölteléket jó púposan a kivájt burgonyákba tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, grill fokozatú 200°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése