2021. január 21., csütörtök

Töltött édesburgonya húsmentesen

 Folytatva a diétás ételek gyűjtögetését, most egy húsmentes édesburgonya receptet mutatok. Én nagyon szeretem, mert könnyű, mégis laktató étel. Olyanok is bátran fogyaszthatják, akik kerülik a húsos ételeket, mert ebben egyáltalán nincs hús.

A töltelékbe azt tehetünk amit csak szeretnénk, természetesen húsféléket is. Én készítettem már csirkemellel, darált sertés hússal, gombával, de még hallal is. Az a lényeg, hogy ezeket mind érdemes elősütni egy kis olajon, ízlés szerint befűszerezve. 

Töltött édesburgonya húsmentesen 


Hozzávalók:

     • 1 db édesburgonya 

     • 2 tk olíva olaj a tepsihez

     • 1 kis fej apróra vágott lilahagyma 

     • 75 g morzsolt csemege kukorica 

     • 1/3 apróra vágott sárga kaliforniai paprika (vagy amilyen van otthon)

     • 2 púpozott ek tejföl 

     • 2 ek chilis krémsajt (vagy amilyet szeretünk)

     • só, bors 

     • 1 nagy marék reszelt sajt + 2 nagy csipet a tetejére 


Elkészítés:

     Az édesburgonyát hosszában félbe vágjuk, majd a vágott részével lefelé kiolajozott tepsibe tesszük. A tetejét néhány helyen villával megszúrkáljuk. Előmelegített, hőlégkeveréses 180°C -os sütőben 30 percet sütjük. 

     Amíg sül a burgonya, elkeszíthetjük a tölteléket. Egy tálba tesszük a hozzávalókat (kivéve a tetejére szánt reszelt sajtot), majd jól összekeverjük. 

     Amikor a burgonya elkészült, egy kanállal kivájjuk a belsejét és egy villával összetörjük. A töltelékhez keverjük. 

     A tölteléket jó púposan a kivájt burgonyákba tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal. 

Előmelegített, grill fokozatú 200°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése