2021. január 23., szombat

Sajtos-tejfölös csirkemell

 Ez egy aránylag könnyű csirkés étel, amit akár egy diétába is be lehet illeszteni. (Én ezt tettem 🙂). 

A köret tetszőleges, ehetjük egy finom zöld salátával, esetleg egy pici főtt burgonyával, bulgurral, vagy kevés rizzsel. Én főztem egy kis adag basmati rizst, hozzá kevertem egy adag karfiol "rizs"-hez és apróra vágott zellerzöldet adtam hozzá. 


Sajtos-tejfölös csirkemell 


Hozzávalók:

     • 400 g csirkemell

     • só, bors

     • 2 ek. teljes kiőrlésű tönköly liszt

     • 250 g tejföl 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1 tk mustár 

     • 125 g reszelt sajt 

     • pici olíva olaj 

     • őrölt pirospaprika 


Elkészítés:

A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 

A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, mustárral és a reszelt fokhagymával. 

Egy sütőtálat olaj spriccelő segítségével kiolajzunk.

A hús szeleteket megforgatjuk a lisztbe, és a sütő tálba tesszük. 

Mindegyik hússzelet tetejére vastagon teszünk a tejfölös keverékből, majd egy csipet reszelt sajtot teszünk rá. 

A végén az egészet megszórjuk pirospaprikával. 

Előmelegített hőlégkeveréses 200°C -os sütőben kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése