Ez egy aránylag könnyű csirkés étel, amit akár egy diétába is be lehet illeszteni. (Én ezt tettem 🙂).
A köret tetszőleges, ehetjük egy finom zöld salátával, esetleg egy pici főtt burgonyával, bulgurral, vagy kevés rizzsel. Én főztem egy kis adag basmati rizst, hozzá kevertem egy adag karfiol "rizs"-hez és apróra vágott zellerzöldet adtam hozzá.
Hozzávalók:
• 400 g csirkemell
• só, bors
• 2 ek. teljes kiőrlésű tönköly liszt
• 250 g tejföl
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 tk mustár
• 125 g reszelt sajt
• pici olíva olaj
• őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, mustárral és a reszelt fokhagymával.
Egy sütőtálat olaj spriccelő segítségével kiolajzunk.
A hús szeleteket megforgatjuk a lisztbe, és a sütő tálba tesszük.
Mindegyik hússzelet tetejére vastagon teszünk a tejfölös keverékből, majd egy csipet reszelt sajtot teszünk rá.
A végén az egészet megszórjuk pirospaprikával.
Előmelegített hőlégkeveréses 200°C -os sütőben kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése