Egy kicsit több tojást vettem a kelleténél, és féltem, hogy rám romlik. Így adta magát, hogy valami tojásos ételt készítek. Megfőztem néhány darabot és egy kis piritóssal és forró teával igazán finom vacsora és reggeli lett belőle. 🙂
Hozzávalók:
• 200 g tejföl
• 100 g majonéz (nálam light)
• 1 tk mustár
• só, fehérbors
• 6 db főtt tojás
• 1 közepes fej lilahagyma
• 140 g konzerv kukorica
• 1/2 kápia paprika
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, kihűtjük.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A lilahagymát apró kockára vágjuk, megsózzuk és félre tesszük.
A leszűrt kukoricát és a kis kockákra vágott paprikát a majonézes keverékhez adjuk, majd alaposan összekeverjük.
Miután kicsit állt a hagyma, azt is a többihez keverjük.
A főtt tojásokat felkockázzuk és a többi hozzávalóhoz adjuk. Az egészet óvatosan össze forgatjuk és minimum 30 percre a hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése