2021. január 16., szombat

Bulgur készítése

Amikor néhány éve beiktattam az étrendembe az egészségesebb köreteket is, a bulgur volt az első amit kipróbáltam. 

Nagyon megszerettem, mert mind elkészítését, mind pedig felhasználhatóságát tekintve úgy működik, mint a rizs.

Sültek, pörköltek, szaftos húsok, vagy akár zöldségek mellé is kitűnő köret. Jó a töltött ételekben a rizs pótlására, de még saláta is készülhet belőle. Láttam már édes verzióját is, de odáig még nem merészkedtem el, hogy kiprobáljam. 🙂

Ami pedig a legjobbb tulajdonsága, hogy egészségesebb, mint a rizs. 👌🙂

Aki teheti, próbálja ki, mert tényleg finom.


Bulgur készítése 




 Hozzávalók:

• 2 ek olíva olaj

• 1 bögre bulgur

• 2 bögre víz

• 1 púpozott ek ételízesítő (Ízvarázs) - Természetesen lehet só is, bár abból kevesebb kell.


Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy edényben, majd rátesszük a bulgurt. Picit átpirítjuk, majd felöntjük dupla adag vízzel. 

Hozzáadjuk az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. 

Pár percig közepes lángon főzzük, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és lefedve otthagyjuk. Magától fog megpárolódni a meleg tűzhelyen. Amikor magába szívta az összes vizet, alaposan átkeverjük és melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése