Lecsó rajongóként szinte bármilyen lecsó variációt képes vagyok megenni. Nokedlivel, tésztával, vagy csak egy szelet puha kenyérrel számomra mennyei étel. Főleg egy jó féle kolbásszal! 👌🙂
Most egy furfangosabb verziót próbáltam ki a szénhidrát spórolás jegyében. Rizses lecsót készítettem, de 2/3 részben karfiol "rizst" használtam. A maradék kis része volt csak basmati rizs. Így is nagyon finom volt, észre sem lehetett venni a különbséget.
Aki nem idegenkedik az efféle újításoktól, az mindenképp próbálja ki! 🙂
![]() |
Rizses lecsó |
Hozzávalók: (1 személyre)
• 1 ek olíva olaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• só, bors
• 2 db közepes paradicsom
• 1 nagyobb tv paprika
• 1 kis csipet chili pehely (elhagyható)
• 1 tk paradicsompüré
• 4 ek. karfiol rizs (nálam az Aldiban kapható fagyasztott)
• 2 ek. Basmati rizs
• kb. 150 ml víz
• egy darabka tetszőleges fajtájú kolbász
Elkészítés:
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olíva olajat.
Hozzáadjuk a fél karikára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és elkezdjük dinsztelni.
A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, majd a hagymához adjuk.
Beletesszük a sűrített paradicsomot és a chili pelyhet, majd átforraljuk.
Hozzáadjuk a Basmati rizst és a karfiol rizst, felöntjük a vízzel, majd alacsony lángon puhulásig főzzük.
Az utolsó néhány percben bele tesszük a kolbászt és együtt főzzük készre a lecsós rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése