2021. január 6., szerda

Rizses lecsó

Lecsó rajongóként szinte bármilyen lecsó variációt képes vagyok megenni. Nokedlivel, tésztával, vagy csak egy szelet puha kenyérrel számomra mennyei étel. Főleg egy jó féle kolbásszal! 👌🙂

Most egy furfangosabb verziót próbáltam ki a szénhidrát spórolás jegyében. Rizses lecsót készítettem, de 2/3 részben karfiol "rizst" használtam. A maradék kis része volt csak basmati rizs. Így is nagyon finom volt, észre sem lehetett venni a különbséget. 

Aki nem idegenkedik az efféle újításoktól, az mindenképp próbálja ki! 🙂

Rizses lecsó 



Hozzávalók: (1 személyre)

     • 1 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • só, bors 

     • 2 db közepes paradicsom 

     • 1 nagyobb tv paprika 

     • 1 kis csipet chili pehely (elhagyható)

     • 1 tk paradicsompüré 

     • 4 ek. karfiol rizs (nálam az Aldiban kapható fagyasztott)

     • 2 ek. Basmati rizs

     •  kb. 150 ml víz 

     • egy darabka tetszőleges fajtájú kolbász


Elkészítés:

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olíva olajat. 

Hozzáadjuk a fél karikára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és elkezdjük dinsztelni. 

A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, majd a hagymához adjuk.

Beletesszük a sűrített paradicsomot és a chili pelyhet, majd átforraljuk.

Hozzáadjuk a Basmati rizst és a karfiol rizst, felöntjük a vízzel, majd alacsony lángon puhulásig főzzük. 

Az utolsó néhány percben bele tesszük a kolbászt és együtt főzzük készre a lecsós rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése