2021. január 7., csütörtök

Paradicsomos káposzta főzelék

 Gyerekkorom óta imádom ezt a főzeléket. Emlékszem, hogy a suli menzán sokan fujjogtak, és nem voltak hajlandóak megenni. Bezzeg én! A konyhás néni már messziről vigyorgott, mikor meglátta, hogy repetáért igyekszem hozzá. 😄
Azóta is imádom és ha eszembe jut el is készítem. 😊


Paradicsomos káposzta főzelék 



Hozzávalók:

     • 1 közepes fej káposzta

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • só, bors, őrölt kömény 

     • 1 kis doboz paradicsom püré 

     • 500 ml passzírozott paradicsom 

     • 2 ek. zsír 

     • 1 púpozott ek. liszt

     • ízlés szerint cukor vagy édesítő 


Elkészítés:

 1 ek. zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. 

Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel. 

Felengedjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira még ne lepje el a káposztát. 

Beletesszük a paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot, majd addig főzzük amíg a káposzta meg nem puhul. Ízlés szerint édesíthetjük, hogy elnyomjuk a paradicsom savasságát.

Ezután a maradék zsírból és lisztből világos barna rántás készítünk,  majd a káposztához adjuk. Egyet még forralunk rajta. 

Én most fasírt golyóval találtam, de sült oldalassal is nagyon finom. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése