Gyerekkorom óta imádom ezt a főzeléket. Emlékszem, hogy a suli menzán sokan fujjogtak, és nem voltak hajlandóak megenni. Bezzeg én! A konyhás néni már messziről vigyorgott, mikor meglátta, hogy repetáért igyekszem hozzá. 😄
Azóta is imádom és ha eszembe jut el is készítem. 😊
![]() |
Paradicsomos káposzta főzelék |
Hozzávalók:
• 1 közepes fej káposzta
• 1 közepes fej vöröshagyma
• só, bors, őrölt kömény
• 1 kis doboz paradicsom püré
• 500 ml passzírozott paradicsom
• 2 ek. zsír
• 1 púpozott ek. liszt
• ízlés szerint cukor vagy édesítő
Elkészítés:
1 ek. zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira még ne lepje el a káposztát.
Beletesszük a paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot, majd addig főzzük amíg a káposzta meg nem puhul. Ízlés szerint édesíthetjük, hogy elnyomjuk a paradicsom savasságát.
Ezután a maradék zsírból és lisztből világos barna rántás készítünk, majd a káposztához adjuk. Egyet még forralunk rajta.
Én most fasírt golyóval találtam, de sült oldalassal is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése