Ez egy egyszerűen elkészíthető, de mégis különleges fogás. Akár egy hétvégi családi ebédre, vagy valamilyen ünnepre jó ötlet lehet. A háziasszonynak nem kell órákat a konyhában ácsorogni,és a család is boldog mert finomat kap enni. 🙂
Akár egy szénhidrát csökkentett diétába is belefér valamilyen salátával, vagy párolt zöldséggel. Én most egy kis gombás sült cukkinit és bulgurt ettem hozzá.
Hozzávalók:
• 400 g csirkemell
• só, bors, fokhagymapor
• 2 tojás
• 2 marék apróra reszelt parmezán
• kb. 2-3 ek olíva olaj
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában, félbe vágjuk úgy, hogy két szép nagy szeletet kapjunk belőle.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
A szeleteket először felvert tojásba, majd a reszelt parmezánba forgatjuk.
Egy sütőtálat (lehetőleg tapadás gátlós) beolajozunk. Én olaj spray-t használtam, így könnyebb volt.
A hús szeleteket a sütőtálba fektetjük, majd a tetejüket is vékonyan lefújjuk olajjal.
Előmelegített hőlégkeveréses 200°C-os sütőben, minél magasabbra helyezett rácson sütjük 25-30 percig. Félidőben a húsokat megfordítjuk!!!
Azért nem írtam pontos sütési időt, mert minden sütő más. Az a lényeg, hogy a húsok mindkét oldala szép aranybarna legyen.
Érdemes sütés után azonnal, frissen elfogyasztani. Később szárazabb lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése