2020. november 29., vasárnap

Sajttal-sonkával töltött cukkini rántva

A mai napon egy hadseregre való rántott dolgot sütöttem. Volt itt csirkecomb, töltött csirkemell, sima csirkemell, sajt, cukkini. Még időben eszembe jutott, úgyhogy félre tettem egy egész cukkinit, hogy kipróbálhassam ezt a receptet. Már egy ideje szemeztem vele, de eddig még nem jött el az ideje. Na de most! 🙃 Jelentem, nagyon finom! Annak is szívből ajánlom, aki nincs oda túlzottan a cukkiniért, mert keveset érezni belőle. Inkább a roppanós állaga a mérvadó, ami jól passzol a sonkához és a sajthoz.

Sajttal-sonkával töltött cukkini rántva 



Hozzávalók:

• 1 cukkini

• 3-4 szelet csirkemell sonka

• 2 nagy szelet gouda sajt (más is jó)

• só 

• liszt

• tojás 

• zsemlemorzsa

• olaj a sütéshez 


Elkészítés: 

A cukkinit egy gyaluval vékony, hosszú lapokra vágjuk.

A sajtot és a sonkát nagyobbacska darabokra vágjuk. Látni fogjuk mekkora kell, ha rátesszük a cukkinire.

Két cukkini szeletet egymásra helyezünk átlósan, majd felváltva rá teszünk 2 sajtot és 2 sonkát. 




Amikor ez megvan, akkor a cukkini lapokat egymást követően rá hatjogatjuk a sonkára és a sajtra.



Ezután a kis csomagokat megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. 

Konyhai papírtörlőre tesszük lecsöpögni. 

Tartár mártással nagyon finom. 🙂


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése