Göngyölt pulyka comb |
Hozzávalók:
• 1 nagy pulyka felső comb
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek. olíva olaj
• só, bors
• 1 ek őrölt kömény
• 1 tk chilipor
• 1 ek mustár
• sütő zsinór
Elkészítés:
A pulyka combból eltávolítjuk a csontot.
Kiterítjük a húst egy deszkára, majd egy éles késsel a belsejétől kifelé haladva mindkét irányba bevágjuk úgy, hogy ki tudjuk nyitni. Az a lényeg, hogy a hús felülete a lehető legnagyobb legyen.
A hús bőr nélküli oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A fokhagymát át nyomjuk egy fokhagyma présen, majd egyenletesen eloszlatjuk a hús felszínén. Rákenjük a mustárt, és megszórjuk chili porral.
Szorosan feltekerjük a befűszerezett pulykát, majd a zsinórral rögzítjük.
A hús külső részét is sózzuk, borsozzuk, majd bele dörzsöljük az olíva olajat.
Egy kiolajozott sütő tálba helyezzük a roládot, öntünk alá kb. másfél deci vizet.
Lefedjük az edényt, majd előmelegített 200C °-os sütőben kb. 2 órát sütjük.
Ha letelt az idő, levesszük a fedőt, és még addig sütjük a húst, amíg a bőr kissé megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése