2020. december 3., csütörtök

Tejszínes vajbab leves

 Gyorsan kellett valami finom leves, úgyhogy erre a finomságra esett a választásom. Egy friss, ropogós zsömlével jó kis ebéd lett belőle. 🙂


Tejszínes vajbab leves 



Hozzávalók:

• 3-4 ek olíva olaj

• 250 g pulyka apróhús

• 2 ek liszt

• 2 db közepes sárgarépa 

• 2 db közepes fehérrépa 

• só ízlés szerint 

• 2 csipet bors

• 1 mk őrölt kömény 

• 4 nagy gerezd fokhagyma 

• 1 ek pirospaprika 

• 4 közepes szem burgonya

• 1 db üveges vajbab (lehet friss vagy fagyasztott is)

• 250 ml főzőtejszín


Elkészítés:

Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne sütni a hús darabokat. Megszórjuk liszttel és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd ezekkel is pirítjuk egy kicsit.

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb 300 ml hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. 

Bele reszeljük a fokhagymát, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel. 

Kb. 25 percig közepes lángon főzzük, majd beletesszük a kis kockákra vágott krumplit. 

Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot, és forralunk rajta egyet. 

Ezután mehet bele a tejszín, amivel össze forraljuk egy pár perc alatt. 

A vége felé még szórhatunk bele apróra vágott friss petrezselyemzöldet. Attól csak finomabb lesz. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése