Gyorsan kellett valami finom leves, úgyhogy erre a finomságra esett a választásom. Egy friss, ropogós zsömlével jó kis ebéd lett belőle. 🙂
Tejszínes vajbab leves |
Hozzávalók:
• 3-4 ek olíva olaj
• 250 g pulyka apróhús
• 2 ek liszt
• 2 db közepes sárgarépa
• 2 db közepes fehérrépa
• só ízlés szerint
• 2 csipet bors
• 1 mk őrölt kömény
• 4 nagy gerezd fokhagyma
• 1 ek pirospaprika
• 4 közepes szem burgonya
• 1 db üveges vajbab (lehet friss vagy fagyasztott is)
• 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne sütni a hús darabokat. Megszórjuk liszttel és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd ezekkel is pirítjuk egy kicsit.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb 300 ml hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Bele reszeljük a fokhagymát, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel.
Kb. 25 percig közepes lángon főzzük, majd beletesszük a kis kockákra vágott krumplit.
Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot, és forralunk rajta egyet.
Ezután mehet bele a tejszín, amivel össze forraljuk egy pár perc alatt.
A vége felé még szórhatunk bele apróra vágott friss petrezselyemzöldet. Attól csak finomabb lesz. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése