2020. november 25., szerda

Sajtos tészta gazdagon

Ez az étel igazi szívmelengető fogás és nagyon laktató. Egy hideg téli napon, amiko az ember bekuckózik a kanapéra egy meleg pléd alá, ez a legjobb kaja amit el tudok képzelni. 🙂
A diétázók forduljanak el, mert ez a recept most nem nekik szól. 🙃



Sajtos tészta gazdagon



 Hozzávalók: 

     • 350 g apróbb szemű tészta 

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • só, bors, őrölt kömény 

     • 1 ek Worcester szósz

     • 50 ml fehérbor 

     • 200 g füstölt sonka (bármilyen sonkával helyettesítő)

     • 1 db kápia paprika

     • 50 g Philadelphia (natúr) krémsajt

     • 50 g tömlős sajt 

     • 200 ml tej

     • 250 ml főzőtejszín 

     • 2 ek snidling (vagy újhagyma szár)

     • 140 g reszelt sajt

     • 1 ek vaj

     • 3 ek zsemlemorzsa 


Elkészítés: 

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd félre tesszük. 

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsiradékon. 

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a worcester szószt. A sóval óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós lesz.

Ráöntjuk a fehérbort és magas lángon forraljuk kb 1 percig, amíg az alkohol elpárolog.

A füstölt sonkát és a paprikát kockára vágjuk, a hagymákhoz adjuk, majd szépen átpirítjuk. 

Hozzáadjuk a kétféle krémsajtot, a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután bele tesszük a tejszínt és össze forraljuk. A végén keverünk bele apróra vágott snidlinget. 

Kb. 10 percig hűlni hagyjuk. Ha van időnk, akkor teljesen ki hűthetjük, úgy még sűrűbb lesz. 

A szószhoz keverjük a tésztát. 

Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. 

A tészta felét bele simítjuk, majd megszórjuk a reszelt sajt felével. Ezután jön a tészta másik fele és a maradék reszelt sajt. 

Előmelegített 200C °-os hőlégkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. 

A végén még szórhatunk rá díszítésként snidlinget.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése