Ez az étel igazi szívmelengető fogás és nagyon laktató. Egy hideg téli napon, amiko az ember bekuckózik a kanapéra egy meleg pléd alá, ez a legjobb kaja amit el tudok képzelni. 🙂
A diétázók forduljanak el, mert ez a recept most nem nekik szól. 🙃
Sajtos tészta gazdagon |
Hozzávalók:
• 350 g apróbb szemű tészta
• 2 ek olíva olaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, őrölt kömény
• 1 ek Worcester szósz
• 50 ml fehérbor
• 200 g füstölt sonka (bármilyen sonkával helyettesítő)
• 1 db kápia paprika
• 50 g Philadelphia (natúr) krémsajt
• 50 g tömlős sajt
• 200 ml tej
• 250 ml főzőtejszín
• 2 ek snidling (vagy újhagyma szár)
• 140 g reszelt sajt
• 1 ek vaj
• 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd félre tesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsiradékon.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a worcester szószt. A sóval óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós lesz.
Ráöntjuk a fehérbort és magas lángon forraljuk kb 1 percig, amíg az alkohol elpárolog.
A füstölt sonkát és a paprikát kockára vágjuk, a hagymákhoz adjuk, majd szépen átpirítjuk.
Hozzáadjuk a kétféle krémsajtot, a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután bele tesszük a tejszínt és össze forraljuk. A végén keverünk bele apróra vágott snidlinget.
Kb. 10 percig hűlni hagyjuk. Ha van időnk, akkor teljesen ki hűthetjük, úgy még sűrűbb lesz.
A szószhoz keverjük a tésztát.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tészta felét bele simítjuk, majd megszórjuk a reszelt sajt felével. Ezután jön a tészta másik fele és a maradék reszelt sajt.
Előmelegített 200C °-os hőlégkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
A végén még szórhatunk rá díszítésként snidlinget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése