Ezt az ételt akkor szoktam készíteni, amikor szeretnék egy kicsit egészségesebben táplálkozni, vagy már nagyon unja a család a szokásos köreteket.
Önálló fogásként vagy valamilyen natúr sült mellé nagyon finom.
Ez a recept fagyasztott zöldségekkel készült. Ha valaki friss zöldségekkel szeretné elkészíteni, akkor pár percig mindenképp főzze őket elő!
Csőben sült vegyes zöldség |
Hozzávalók:
• 850 g vegyes, fagyasztott zöldség (nálam répa, brokkoli, karfiol, borsó)
• 2 csapott ek. ételízesítő
• 3 csipet bors
• 2 ek. olíva olaj
• 2 ek. holland szósz (nálam light volt), vagy majonéz, vagy besamell mártás, vagy
sajtszósz...
• 1 marék reszelt sajt (szintén light)
Elkészítés:
A zöldségeket egy hőálló tálba tesszük, majd befűszerezzük és meglocsoljuk olajjal.
Előmelegített 200C °-os hőlégkeveréses sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
Meglocsoljuk a választott öntettel, majd átforgatjuk vele a zöldséget. Megszórjuk reszelt sajttal.
Vissza tesszük a sütőbe, majd addig sütjük még, ameddig a sajt picit rápirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése