2020. november 27., péntek

Csőben sült vegyes zöldség

 Ezt az ételt akkor szoktam készíteni, amikor szeretnék egy kicsit egészségesebben táplálkozni, vagy már nagyon unja a család a szokásos köreteket.
Önálló fogásként vagy valamilyen natúr sült mellé nagyon finom.
Ez a recept fagyasztott zöldségekkel készült. Ha valaki friss zöldségekkel szeretné elkészíteni, akkor pár percig mindenképp főzze őket elő!

Csőben sült vegyes zöldség 



Hozzávalók: 

     • 850 g vegyes, fagyasztott zöldség (nálam répa, brokkoli, karfiol, borsó)

     • 2 csapott ek. ételízesítő

     • 3 csipet bors

     • 2 ek. olíva olaj 

     • 2 ek. holland szósz (nálam light volt), vagy majonéz, vagy besamell mártás,  vagy 

     sajtszósz... 

     • 1 marék reszelt sajt (szintén light)


Elkészítés:

A zöldségeket egy hőálló tálba tesszük, majd befűszerezzük és meglocsoljuk olajjal. 

Előmelegített 200C °-os hőlégkeveréses sütőben kb. 30-40 percig sütjük. 

Meglocsoljuk a választott öntettel, majd átforgatjuk vele a zöldséget. Megszórjuk reszelt sajttal. 

Vissza tesszük a sütőbe, majd addig sütjük még, ameddig a sajt picit rápirul.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése