A férjem nagyon szereti a madártejet, így időnként elkeszítem. Egy ideje rászoktam erre az édesítővel készített változatra, ami ugyanolyan finom, mint a hagyományos verzió.
Ami még ad egy kis pluszt a recepthez, hogy a tojásfehérje habot a mikróban készítem. Így sokkal gyorsabban elkészül. 🙂
Madártej diétásan 2. |
Hozzávalók:
• 1 liter tej + 100 ml
• 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
• 14 db édesítő tabletta
• 3 tojás
1 csipet só
Elkészítés:
A tejet egy fazékba tesszük az édesítővel, majd elkezdjük melegíteni.
A tojásokat szét választjuk. A sárgájához keverjük a 100 ml tejet, a fehérjéket adjuk a sót.
A forró tejhez adjuk a pudingport, majd folymatos keverés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd bugyogni. Ekkor lekapcsoljuk alatta a lángot, és apránként, keverés közben hozzá adagoljuk a tojás sárgás tejet. Félre tesszük egy picit hűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy kanál segítségével egy lapos tányérra kis habgaluskákat adagolunk.
Betesszük a mikróba 90 másodpercre, 900 watton párolódni. Fel időben én ki szoktam nyitni a mikró ajtaját és bekukkantok. Így legalább ki jöhet a felgyülemlett pára, és a kíváncsiságom is ki van elégítve. 🙂
Ezután kis tálkákba adagoljuk a sárga krémet, majd elosztjuk a tetején a habgaluskákat.
Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése