2020. november 22., vasárnap

Madártej diétásan 2.

A férjem nagyon szereti a madártejet, így időnként elkeszítem. Egy ideje rászoktam erre az édesítővel készített változatra, ami ugyanolyan finom, mint a hagyományos verzió. 
Ami még ad egy kis pluszt a recepthez, hogy a tojásfehérje habot a mikróban készítem. Így sokkal gyorsabban elkészül. 🙂

Madártej diétásan 2.



Hozzávalók: 

• 1 liter tej + 100 ml

• 1 csomag főzős vaníliás pudingpor

• 14 db édesítő tabletta

• 3 tojás 

1 csipet só 


Elkészítés: 

A tejet egy fazékba tesszük az édesítővel, majd elkezdjük melegíteni. 

A tojásokat szét választjuk. A sárgájához keverjük a 100 ml tejet, a fehérjéket adjuk a sót. 

A forró tejhez adjuk a pudingport, majd folymatos keverés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd bugyogni. Ekkor lekapcsoljuk alatta a lángot, és apránként, keverés közben hozzá adagoljuk a tojás sárgás tejet. Félre tesszük egy picit hűlni. 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy kanál segítségével egy lapos tányérra kis habgaluskákat adagolunk.

Betesszük a mikróba 90 másodpercre, 900 watton párolódni. Fel időben én ki szoktam nyitni a mikró ajtaját és bekukkantok. Így legalább ki jöhet a felgyülemlett pára, és a kíváncsiságom is ki van elégítve. 🙂

Ezután kis tálkákba adagoljuk a sárga krémet,  majd elosztjuk a tetején a habgaluskákat. 

Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése