Manapság egyre több recept létezik "alternatív" hozzávalókkal kiegészítve, gondolok itt a kölesre, a kuszkuszra, a hajdinára meg a többiekre. Mégis sokan idegenkednek ezektől az ételektől (mint például családom több tagja is 😁). Pedig jelentem, nem kéne!!!
Ha jól vannak elkészítve igenis ízletesek, gusztusosak és ami a legfontosabb, egészségesek!
Az én személyes kedvencem a bulgur, amit rendszeresen elkészítek. Köretként, vagy valamilyen egytálétel részeként egyaránt finom.
Ezt a receptet 1, max. 2 személyre készítettem, úgyhogy ha valaki nagyobb adagot szeretne készíteni, szorozza fel a hozzávalókat.
Babos-marhahúsos bulgur |
Hozzávalók:
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 ek. olíva olaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 tk pirospaprika
• 100 g marhahús
• 1 kisebb darab kápia paprika
• 4 ek. bulgur
• 1 doboz konzerv vörösbab
• 1 csipet chilipor
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon.
Hozzáadjuk az apróra vágott marhahúst, majd fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük az apróra vágott kápia paprikát, majd azzal is sütjük egy picit.
Lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával és chili porral. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Hozzáadjuk a bulgurt, és ügyelünk arra, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje a szaft.
Alacsony lángon, lefedve, néha megkeverve főzzük 5-6 percig, majd lekapcsoljuk alatta a lángot. Addig hagyjuk lefedve így párolódni, amíg a bulgur puha nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése