2020. november 21., szombat

Babos-marhahúsos bulgur

 Manapság egyre több recept létezik "alternatív" hozzávalókkal kiegészítve, gondolok itt a kölesre, a kuszkuszra, a hajdinára meg a többiekre. Mégis sokan idegenkednek ezektől az ételektől (mint például családom több tagja is 😁). Pedig jelentem, nem kéne!!! 
Ha jól vannak elkészítve igenis ízletesek, gusztusosak és ami a legfontosabb, egészségesek! 
Az én személyes kedvencem a bulgur, amit rendszeresen elkészítek. Köretként, vagy  valamilyen egytálétel részeként egyaránt finom.
Ezt a receptet 1, max. 2 személyre készítettem, úgyhogy ha valaki nagyobb adagot szeretne készíteni, szorozza fel a hozzávalókat. 

Babos-marhahúsos bulgur



Hozzávalók:

• 1 kis fej vöröshagyma 

• 2 ek. olíva olaj 

• 1 gerezd fokhagyma 

• 1 tk pirospaprika 

• 100 g marhahús 

• 1 kisebb darab kápia paprika 

• 4 ek. bulgur

• 1 doboz konzerv vörösbab 

• 1 csipet chilipor 


Elkészítés: 

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. 

Hozzáadjuk az apróra vágott marhahúst, majd fehéredésig pirítjuk. 

Beletesszük az apróra vágott kápia paprikát, majd azzal is sütjük egy picit.

Lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával és chili porral. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje.

Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. 

Hozzáadjuk a bulgurt, és ügyelünk arra, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje a szaft. 

Alacsony lángon, lefedve, néha megkeverve főzzük 5-6 percig, majd lekapcsoljuk alatta a lángot. Addig hagyjuk lefedve így párolódni, amíg a bulgur puha nem lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése