2020. november 19., csütörtök

Csirkés frikassee

 Ez egy olyan étel, amit a Németországban élő emberek előszeretettel fogyasztanak. Rizzsel vagy tésztával egyaránt nagyon finom. Én például van, hogy köret nélkül eszem, mint egy főzeléket amiben csirkehús főtt. 🙂 Ez a recept a saját ízlésünkre van átformálva, az eredeti kicsit egyszerűbb, kevesebb hozzávalóval készül. 
Igazán gyorsan megvan, így akár egy rohanós napon is meleg ételt varázsolhatunk az asztalra.

Csirkés frikassee



Hozzávalók:

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1 ek ételízesítő 

     • 2 csipet bors

     • 1 tk őrölt kömény 

     • 400 g csirkemell 

     • 1 közepes sárgarépa 

     • 2 marék zöldborsó 

     • 4 nagyobb csiperke gomba

     • 1 púpos ek liszt

     • 100 ml víz 

     • 250 ml főzőtejszín 


Elkészítés: 

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olíva olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a csíkokra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát.

Megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt. 

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a hagymákhoz adjuk. Fehéredésig pirítjuk. 

A répát vékony szeletekre vágjuk és a húshoz keverjük. 

Ezután beletesszük a borsót és a szeletekre vágott gombát, majd folyamatosan keverve kissé átpirítjuk.

Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felöntjük vízzel. 

Amikor forraltuk egy kicsit, hozzá öntjük a főzőtejszínt. Addig főzzük alacsony lángon, amíg minden meg nem puhul és a tejszín be nem sűrűsödik. 

Én most egy kevés barna rizzsel tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése