Ez egy olyan étel, amit a Németországban élő emberek előszeretettel fogyasztanak. Rizzsel vagy tésztával egyaránt nagyon finom. Én például van, hogy köret nélkül eszem, mint egy főzeléket amiben csirkehús főtt. 🙂 Ez a recept a saját ízlésünkre van átformálva, az eredeti kicsit egyszerűbb, kevesebb hozzávalóval készül.
Igazán gyorsan megvan, így akár egy rohanós napon is meleg ételt varázsolhatunk az asztalra.
Csirkés frikassee |
Hozzávalók:
• 2 ek olíva olaj
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek ételízesítő
• 2 csipet bors
• 1 tk őrölt kömény
• 400 g csirkemell
• 1 közepes sárgarépa
• 2 marék zöldborsó
• 4 nagyobb csiperke gomba
• 1 púpos ek liszt
• 100 ml víz
• 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olíva olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a csíkokra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát.
Megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a hagymákhoz adjuk. Fehéredésig pirítjuk.
A répát vékony szeletekre vágjuk és a húshoz keverjük.
Ezután beletesszük a borsót és a szeletekre vágott gombát, majd folyamatosan keverve kissé átpirítjuk.
Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Amikor forraltuk egy kicsit, hozzá öntjük a főzőtejszínt. Addig főzzük alacsony lángon, amíg minden meg nem puhul és a tejszín be nem sűrűsödik.
Én most egy kevés barna rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése