Volt itthon egy hatalmas fej kelkáposzta, ami már nagyon várta, hogy megfőzzem. Gondolkodtam rajta, hogy mi is lehetne belőle, de csak a frankfurti leves jutott eszembe. Mivel egy fazék leveshez a káposztám óriásinak tűnt, úgy döntöttem elfelezem. Az egyik feléből elkészítettem a frankfurti levest, a másik feléből pedig elkészült ez a paradicsomos verzió.
Még soha sem készítettem kelkáposztából paradicsomos főzeléket, úgyhogy egészen meglepődtem, hogy ugyan olyan íze van, mint a sima káposztának. Maximum talán az állgában tér el egy kicsit.
![]() |
Paradicsom kelkáposzta főzelék |
Hozzávalók:
• 1 nagy fej kelkáposzta fele
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 1 ek liszt
• 2 ek kókuszolaj (tetszőleges zsiradékkal lecserélhető)
• 1 kis doboz paradicsom püré
• 500 g passzírozott paradicsom
• 2 ek ételízesítő
• 1 tk őrölt kömény
• 1 nagy csipet bors
Elkészítés:
Egy fazékban elkezdjük dinsztelni a zsiradékon kockára vágott hagymát.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd megszórjuk a hagymát liszttel. Világos rántást készítünk.
Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a passzírozott paradicsomot. Felöntjük kb. 3 deci vízzel.
Beletesszük az ételízesítőt, a borsot és az őrölt köményt.
Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt káposztát, majd alaposan összekeverjük.
Elkezdjük forralni, és ha a káposzta kissé össze esett öntünk rá még egy pici vizet, ha szükséges.
Addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul.
Sült oldalassal, vagy fasírttal szoktam tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése