2020. november 12., csütörtök

Kínai csirkés tészta

 Már hosszú évek óta kedvelek néhány kínai ételt, ami valljuk be olyan "kínai", amit az európai embereknek találtak ki. Nem azt mondom, hogy semmi kínai nincs benne, de ha valaki egyszer Kínában menne el egy étterembe, igencsak meglepődne. 🙂
Szóval a lényeg, hogy azt a kínai kaját amit itthon a plázákban, és itt-ott kisebb kifőzdekben kapunk, azt egy kis rátermettséggel otthon is pillanatok alatt elkeszíthetjük.(és legalább tudjuk mi van benne 😁)
Ilyen ez a csirkés tészta is, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek aki valami finom "kínait" szeretne enni. 🙂
Arra még szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez egy óriási adag volt, kb. 6 személynek elegendő. Úgyhogy aki nem ipari mennyiségben gondolkodik, az nyugodtan felezze le a hozzávalókat. 

Kínai csirkés tészta 


Hozzávalók:

     • 500 g teljes kiőrlésű spagetti (természetesen lehet hagyományos is)

     • 5-6 ek. olíva olaj 

     • 400 g csirkemell

     • 4 gerezd reszelt fokhagyma

     • 2 cm- es darab gyömbér reszelve

     • 400 g friss kínai zöldség keverék (fagyasztott is jó, csak abból dupla adag kell)

     • 150 g mungóbab csíra 

     • 2 ek ételízesítő ( nálam Ízvarázs)

     • ízlés szerint szójaszósz (nálam kb. 100 ml volt)

     • 2 tojás 


Elkészítés:

A spagettit sós vízben megfőzzük. 

Egy jó nagy serpenyőben vagy wok-ban felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a kis darabokra vágott csirkemellet. 

Hozzáadjuk az ételízesítőt és a szójaszószt. Bele reszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd tovább sütjük. 

Amikor a hús puha, beletesszük a zöldségeket és a csírát. Magas hőfokon, folyamatosan keverve átpirítjuk az egészet. Akkor jó, ha még kissé roppanós a zöldség. 

A végén a fakanállal csinálunk az étel közepébe egy mélyedést, és bele ütjük a tojásokat. Addig keverjük, amíg szépen meg nem sült. 

Hozzáadjuk a tésztát és az egészet jó alaposan összekeverjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése