Már nagyon régóta készítem ezt a kifli receptet, mert hamar elkészül és nagyon finom. Picit változtattam az eredeti recepten, mert ott nagyon sokalltam a tej mennyiségét. Most már el van találva a recept, de sokszor felvesz még plusz lisztet. Ez mindig a liszttől függ.
Gyors vajas kifli |
Hozzávalók:
•350 g liszt + ami a nyújtáshoz kell
• 220 ml langyos tej + 2 ek a lekenéshez
• 25 g friss élesztő
• 1 tk kristálycukor
• 1 tk só
• 25 g olvasztott vaj
Elkészítés:
A tej felét langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot és hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy dagasztó tálba tesszük a lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a tej másik felét.
Alaposan kidagasztjuk. Ha szükséges még lisztet tenni hozzá, akkor pótoljuk. A lényeg, hogy rugalmas, jól kezelhető tésztát kapjunk.
A tésztát ketté osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, majd 4 felé vágjuk (4 körcikket kapunk).
Minden körcikket vékony háromszöggé nyújtunk, majd a széles végétől indulva feltekerjük. A szélesebb vége max. 15 centi legyen.
A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A sütőt bekapcsoljuk 200C°-ra, majd addig amíg a sütő bemelegszik pihentetjük a kifliket.
Mielőtt betesszük a sütőbe, lekenjük tejjel a tetejüket.
25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez a recept tökéletes, nem egyet próbáltam, de nem keresgélek tovább, köszi!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. 🙂
Törlés