Tudom, hogy eléggé megosztóak a belsőségekből készült ételek, de ezt gyerekkorom óta nagyon szeretem. Ilyen még a zúzapörkölt is, amit szintén bármikor meg tudnék enni.
Ezt a szív pörköltet most a 7 éves kislányom kérésére készítettem, mert ez az egyik kedvenc étele.
Csirkeszív pörkölt |
Hozzávalók:
• 1 kg csirkeszív
• 3 ek sertészsír
• 3 nagy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 púpozott ek pirospaprika
• 50 ml vörösbor
• só, bors
• 1 közepes paradicsom
• 1 kisebb tv paprika
Elkészítés:
Felkockázzuk a vöröshagymát, majd elkezdjük dinsztelni a zsíron. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd hozzáadjuk a vöröshagymához.
Amikor üvegesre pirult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Beletesszük a szívet, alaposan összekeverjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzá öntjük a vörösbort. Pár percig magas lángon forraljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, és a feldarabolt tv paprikát.
Ezután közepes lángon addig főzzük, amíg a szív meg nem puhul. Ez általában másfél-két órát is igénybe vehet.
Én most tarhonyával tálaltam, de kínálhatunk hozzá nokedlit, tésztát vagy főtt burgonyát is. Bár én egy szép szelet fehér kenyérrel is tökéletesen elvagyok. 😁
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése