Ez az étel hasonlít a vadas íz világához, de sokkal gyorsabban elkészül és néhány alapanyag eltérő. Ezt most sertés húsból készítettem, de bármilyen húsból finom.
Nekem az egyik személyes kedvencem. 🙂
Hozzávalók:
• 4 szelet sertés karaj
• 70 g liszt
• 1 mk. pirospaprika
• só, bors
• 4 ek. olíva olaj
• 1 tk. mustár
• 50 ml fehérbor
• 2 db babérlevél
• 2 db közepes sárgarépa
• 250 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A húsokat sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a pirospaprikával összekevert lisztben.
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát.
A serpenyőbe tesszük a fehérbort, majd egy percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
Hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet és a félkarikára vágott répát, majd annyi vizet, hogy épphogy ellepje. Addig főzzük amíg minden meg nem puhul.
A végén hozzá öntjük a tejszínt és addig forraljuk, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése