2020. október 31., szombat

Pulyka raguleves

 Ez a leves most azért készült, mert fagyasztót üritek. Ennek pedig az az oka, hogy kell a hely a karácsonyi pulykának. 😁 Ezért minden finomság bele került,  amit csak tálaltam egy jó kis leveshez. Igaz, picit csaltam, mert nem csak pulyka van benne, de ez a végeredményt csak jobbá tette. 🙂

Pulyka raguleves



Hozzávalók:

     • 1 nagy pulyka nyak 6 felé vágva (mi így szeretjük)

     • 4 db csirke hát 

     • 4 db pulyka szív 

     • 4 db pulyka zúza

     • 6 db sárgarépa karikára vágva 

     • 300 g zellergumó kis kockára vágva 

     • 250 g zöldborsó
     
     • 100 g csiperke gomba szeletelve

     • Só, bors

     • 1 csokor petrezselyemzöld 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1 fél póréhagyma 

     • 1 kisebb db paradicsom

     • 1 kisebb db tv paprika

     • 1/2 mk sűrített paradicsom

     • 5 kis szem burgonya egészben hagyva

Elkészítés:

A húsokat egy nagy fazékba tesszük, majd felöntjük bőven hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk (nálam ez kb. másfél evőkanál volt).

Felforraljuk, majd eltávolítjuk a keletkezett habot a tetejéről. 

Bele tesszük az összes zöldséget, kivéve a krumplit. Ízlés szerint borsozzuk (nálam kb. 2 csipet volt), majd beletesszük a sűrített paradicsomot.

Lassú tűzön kb. 2,5 órát főzzük. 1 óra elteltével érdemes megkóstolni, és sózni, ha szükséges. 
A burgonyát csak az utolsó fél órára tesszük bele. 

Főzhetünk hozzá valamilyen kedvünkre való tésztát is, nálunk most egy kis lagzis csiga tészta készült. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése