Ez a leves most azért készült, mert fagyasztót üritek. Ennek pedig az az oka, hogy kell a hely a karácsonyi pulykának. 😁 Ezért minden finomság bele került, amit csak tálaltam egy jó kis leveshez. Igaz, picit csaltam, mert nem csak pulyka van benne, de ez a végeredményt csak jobbá tette. 🙂
Pulyka raguleves |
Hozzávalók:
• 1 nagy pulyka nyak 6 felé vágva (mi így szeretjük)
• 4 db csirke hát
• 4 db pulyka szív
• 4 db pulyka zúza
• 6 db sárgarépa karikára vágva
• 300 g zellergumó kis kockára vágva
• 250 g zöldborsó
• 100 g csiperke gomba szeletelve
• Só, bors
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 fél póréhagyma
• 1 kisebb db paradicsom
• 1 kisebb db tv paprika
• 1/2 mk sűrített paradicsom
• 5 kis szem burgonya egészben hagyva
Elkészítés:
A húsokat egy nagy fazékba tesszük, majd felöntjük bőven hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk (nálam ez kb. másfél evőkanál volt).
Felforraljuk, majd eltávolítjuk a keletkezett habot a tetejéről.
Bele tesszük az összes zöldséget, kivéve a krumplit. Ízlés szerint borsozzuk (nálam kb. 2 csipet volt), majd beletesszük a sűrített paradicsomot.
Lassú tűzön kb. 2,5 órát főzzük. 1 óra elteltével érdemes megkóstolni, és sózni, ha szükséges.
A burgonyát csak az utolsó fél órára tesszük bele.
Főzhetünk hozzá valamilyen kedvünkre való tésztát is, nálunk most egy kis lagzis csiga tészta készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése