Gondolom sokunk számára kedvelt reggeli fogás a tojás. Személy szerint mindegyik formáját nagyon kedvelem, nem is tudnék választani. (Na jó, tudnék. 😁)
Most egy omlettet szeretnék megmutatni, aminek annyi a különlegessége, hogy sütőben sütöttem meg. Így is nagyon finom, ha nem sütjük túl, akkor nem szárad ki.
Bármilyen finomsággal megtölthetjük, csak a fantázia szabhat határt.
Sütőben sült sajtos-sonkás omlett |
Hozzávalók:
• 1 tk olaj
• 3 db L-es tojás
• 1 marék kis kockára vágott füstölt főtt tarja
• 1 marék apróra vágott póréhagyma
• 1 marék reszelt sajt(+ egy kevés a tetejére)
• só, bors
Elkészítés:
Egy teflonos, kerek sütő formát kikenünk olajjal. Nálam ez egy 26 cm átmérőjű pizza forma volt.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk.
Bele öntjük a sütő formába. Megszórjuk a feltétekkel.
Előmelegített 200C °-os hőlégkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük. Érdemes szemmel tartani, mert minden sütő másképp süt. Ha már szilárd a tojás, vegyük ki!
Ha szépen megsült, egy konyhai lapát segítségével félbe hajtjuk a tojást. Rá szórjuk a maradék sajtot, majd egy percre még vissza toljuk a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése