2020. november 1., vasárnap

Sütőben sült sajtos-sonkás omlett

 Gondolom sokunk számára kedvelt reggeli fogás a tojás. Személy szerint mindegyik formáját nagyon kedvelem, nem is tudnék választani. (Na jó, tudnék. 😁)
Most egy omlettet szeretnék megmutatni, aminek annyi a különlegessége, hogy sütőben sütöttem meg. Így is nagyon finom, ha nem sütjük túl, akkor nem szárad ki.
Bármilyen finomsággal megtölthetjük, csak a fantázia szabhat határt.

Sütőben sült sajtos-sonkás omlett



Hozzávalók: 

     • 1 tk olaj

     • 3 db L-es tojás 

     • 1 marék kis kockára  vágott füstölt főtt tarja

     • 1 marék apróra vágott póréhagyma 

     • 1 marék reszelt sajt(+ egy kevés a tetejére)

     • só, bors


Elkészítés:

Egy teflonos, kerek sütő formát kikenünk olajjal. Nálam ez egy 26 cm átmérőjű pizza forma volt. 

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. 

Bele öntjük a sütő formába. Megszórjuk a feltétekkel.

Előmelegített 200C °-os hőlégkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük. Érdemes szemmel tartani, mert minden sütő másképp süt. Ha már szilárd a tojás, vegyük ki!

Ha szépen megsült, egy konyhai lapát segítségével félbe hajtjuk a tojást. Rá szórjuk a maradék sajtot, majd egy percre még vissza toljuk a sütőbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése