A mákos guba a férjem nagy kedvence. Az ő kedvéért készül mindig, mert a család többi tagja nincs oda érte. De hát ugye Apuért mindent! 😉
• 5-6 db kifli, vagy 1 db bagett
• 60 g darált mák
• 40 g porcukor
• 1 cs. vaníliás cukor
• 250 ml langyos tej
• 1 ek vaj a sütő forma kikenéséhez
Elkészítés:
A kifliket falatnyi kockára vágjuk, és egy nagy tálba tesszük.
A mákot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a kiflibe.
A tejet felmelegitjük és ráöntjuk a kiflire.
Az egészet a kivajazott sütő formába tesszük, majd előmelegített 200C°-os sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Igazából a sütési idő sütő függő, úgyhogy a lényeg, hogy a teteje megpiruljon.
Vanília öntettel vagy pudinggal tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése