2020. október 28., szerda

Sült mákos guba

 A mákos guba a férjem nagy kedvence. Az ő kedvéért készül mindig, mert a család többi tagja nincs oda érte. De hát ugye Apuért mindent! 😉

Sült mákos guba 


Hozzávalók:

     • 5-6 db kifli, vagy 1 db bagett

     • 60 g darált mák 

     • 40 g porcukor

     • 1 cs. vaníliás cukor

     • 250 ml langyos tej

     • 1 ek vaj a sütő forma kikenéséhez


Elkészítés: 

A kifliket falatnyi kockára vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. 

A mákot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a kiflibe.

A tejet felmelegitjük és ráöntjuk a kiflire.

Az egészet a kivajazott sütő formába tesszük, majd előmelegített 200C°-os sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Igazából a sütési idő sütő függő, úgyhogy a lényeg, hogy a teteje megpiruljon.

Vanília öntettel vagy pudinggal tálalhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése