Van már hasonló bejegyzés a blogon, de úgy gondoltam, hogy meg osztok egy sokkal gyorsabb verziót is. Szeleteléssel, mosogatással együtt sincs 30 perc az egész.
Ha nagyon sietsz, a család meg már éhen akar halni, akkor ez a recept egy jó választás lehet.
Gyors gombás csirkemell |
Hozzávalók:
• 2 ek. olíva olaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• só, bors ízlés szerint
• 350 g csirkemell
• 350 g csiperke gomba
• 1 tk. majoránna
• 1 mk. őrölt kömény
• 1 púpozott ek. liszt
• 150 ml víz
• 1 tk. pirospaprika
• 150 ml főzőtejszín
• 1 tk. apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
Az olíva olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, majd fehéredésig sütjük. Megszórjuk liszttel, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
A végén bele szórjuk a petrezselymet.
Én párolt rizzsel tálaltam, de nagyon jó tésztával, tapicskával, burgonya gombóccal, sőt akár egy csinos kis cipóba is bele tölthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése