Először
is BÚÉK mindenkinek! 😊
Ma
a hagyományos szilveszteri vacsoránkat hoztam, amit minden évben
elkészítek. Régebben mindig a Nagymamám készítette ezt az ételt
újév napján. Amíg gyerek voltam, minden évben nála töltöttem
a Szilvesztert. Emlékszem milyen boldog voltam amikor feldíszítettük
a nappalit a sok lampionnal és krepp papír dísszel, trombitáltunk
és néztük a béna szilveszteri műsorokat a tévében. Minden
percét imádtam...
Ma
már én díszítek és főzöm a családnak ezt a finom ételt, és
ezt is ugyanúgy élvezem. 😊
Fokhagymás sült tarja |
Hozzávalók:
- 100 g sertészsír
- 800 g sertés tarja
- só, bors
- 8 gerezd fokhagyma
- 100 ml víz
Elkészítés:
A
húst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy
zsírozott sütőedénybe helyezzük. Rátesszük a szeletekre vágott
fokhagyma gerezdeket, majd a húsok közé teszünk még egy kevés
zsírt. Öntünk rá egy kis vizet, majd 200 C fokos sütőben
lefedve 60 percet sütjük.
Amikor
megpuhult, az edény fedelét levéve kb. 20 perc alatt kissé
megpirítjuk.
Tetszőleges
körettel tálaljuk. Nálunk mindig burgonya gombóc a köret, mert
nagyon szeretjük. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése