2017. január 1., vasárnap

Fokhagymás sült tarja

Először is BÚÉK mindenkinek! 😊
Ma a hagyományos szilveszteri vacsoránkat hoztam, amit minden évben elkészítek. Régebben mindig a Nagymamám készítette ezt az ételt újév napján. Amíg gyerek voltam, minden évben nála töltöttem a Szilvesztert. Emlékszem milyen boldog voltam amikor feldíszítettük a nappalit a sok lampionnal és krepp papír dísszel, trombitáltunk és néztük a béna szilveszteri műsorokat a tévében. Minden percét imádtam...
Ma már én díszítek és főzöm a családnak ezt a finom ételt, és ezt is ugyanúgy élvezem. 😊

Fokhagymás sült tarja

Hozzávalók:
  • 100 g sertészsír
  • 800 g sertés tarja
  • só, bors
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 100 ml víz

Elkészítés:

A húst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírozott sütőedénybe helyezzük. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagyma gerezdeket, majd a húsok közé teszünk még egy kevés zsírt. Öntünk rá egy kis vizet, majd 200 C fokos sütőben lefedve 60 percet sütjük.

 

Amikor megpuhult, az edény fedelét levéve kb. 20 perc alatt kissé megpirítjuk.
Tetszőleges körettel tálaljuk. Nálunk mindig burgonya gombóc a köret, mert nagyon szeretjük. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése