Azt hiszem ma már tényleg elfáradtam. 😊
Még megsütöttem egy ipari mennyiségű sajtos rudat, és a szakállas pogácsát, amit már nagyon kívántam.
Ez nem a klasszikus recept, mert azt őszintén szólva nem szeretem. A pogácsa nem ízlik, nem beszélve arról a lisztes főzött krémről, amivel megtöltik. Szóval ez amolyan saját szájízre készült változat, de nekünk nagyon ízlik. 😊
![]() |
Szakállas pogácsa |
Hozzávalók (50 darabra):
A
pogácsához:
- 350 g liszt
- 250 g vaj
- 1 tk. só
- 1 cs. sütőpor
- 3 db tojássárgája
- 100 ml tejföl
- 30 g reszelt sajt
A
kenéshez:
- 1 tojásfehérje
A
töltelékhez:
- 200 g ömlesztett sajt
- 70 g mascarpone
- 50 g reszelt sajt
- 1 púpozott ek snidling (elhagyható)
A
forgatáshoz:
- 125 g reszelt sajt
Elkészítés:
Egy
tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a sót és elmorzsoljuk vele
a vajat.
Hozzáadjuk
a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd alaposan
összegyúrjuk.
Enyhén
lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, majd
egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy sütőpapírral
bélelt tepsibe helyezzük, majd lekenjük tojásfehérjével.
Előmelegített
200 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
A
töltelék hozzávalóit összekeverjük. Egy kiskanálnyi krémmel
két darab pogácsát összetapasztunk, majd a kikandikáló krémes
résznél reszelt sajtba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése