Ma
nem nagyon volt időm főzőcskézni, úgyhogy egy villámgyors
tésztás finomságra esett a választásunk. Mivel imádjuk a
gombát, így nálunk egy héten egyszer biztos, hogy készül
valamilyen formában. Ez a recept gyorsan megvan, nem kell vele sokat
bíbelődni. Igazából addig tart az egész főzőcske, amíg a
tészta megfő. Használhatunk bármilyen tésztát amilyet
szeretünk, nekem most egy fél csomag bavette tészta volt
felbontva, így azt végeztük ki. 😊
Gombás-baconös bavette |
Hozzávalók:
- 250 g bavette tészta
- 3 ek olíva olaj
- 125 g bacon
- 1 ek majoránna
- 2 csipet fehér bors
- 5 szál újhagyma
- 400 g csiperke gomba (tisztítva, szeletelve)
- 1 tk ételízesítő (Ízvarázs)
- 330 ml tejszín
- 2 ek petrezselyemzöld
Elkészítés:
A
tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
Az
olíva olajon elkezdjük pirítani a csíkokra vágott bacont.
Megszórjuk majoránnával és borssal.
Amikor
megpirult a bacon, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és a
szeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk. Ha szükséges
adunk hozzá ételízesítőt vagy sót, ez mindenkinek az ízlésére
van bízva.
Amikor
nagyjából elfőtte a levét, felöntjük a tejszínnel és addig
forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselyemzöldet.
Beleforgatjuk a főtt tésztát,
majd frissen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése