2017. január 5., csütörtök

Gombás-baconös bavette

Ma nem nagyon volt időm főzőcskézni, úgyhogy egy villámgyors tésztás finomságra esett a választásunk. Mivel imádjuk a gombát, így nálunk egy héten egyszer biztos, hogy készül valamilyen formában. Ez a recept gyorsan megvan, nem kell vele sokat bíbelődni. Igazából addig tart az egész főzőcske, amíg a tészta megfő. Használhatunk bármilyen tésztát amilyet szeretünk, nekem most egy fél csomag bavette tészta volt felbontva, így azt végeztük ki. 😊

Gombás-baconös bavette

Hozzávalók:
  • 250 g bavette tészta
  • 3 ek olíva olaj
  • 125 g bacon
  • 1 ek majoránna
  • 2 csipet fehér bors
  • 5 szál újhagyma
  • 400 g csiperke gomba (tisztítva, szeletelve)
  • 1 tk ételízesítő (Ízvarázs)
  • 330 ml tejszín
  • 2 ek petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.


Az olíva olajon elkezdjük pirítani a csíkokra vágott bacont. Megszórjuk majoránnával és borssal.

 

Amikor megpirult a bacon, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és a szeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk. Ha szükséges adunk hozzá ételízesítőt vagy sót, ez mindenkinek az ízlésére van bízva.

 


Amikor nagyjából elfőtte a levét, felöntjük a tejszínnel és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. 

 
 

Beleforgatjuk a főtt tésztát, majd frissen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése