Így
Karácsony előtt az ember sokat agyal azon, hogy mi legyen a menü.
Igaz, nálunk a pulyka tarol leginkább, mert a Férjecském imádja,
de néha nem árt a változatosság. 😊 Ezért hoztam ezt a kacsa
receptet, amiből nálunk mindig jóízűen falatozik a család.
Hátha valaki kedvet kap hozzá. 😊
A
blogon már szerepel egy sült kacsa recept, de ott picit több a
hozzávaló az ízesítés miatt. Ez a recept nagyon egyszerű,
könnyen elkészíthető. Nem beszélve arról, hogy kiadós is, mert
én a csontos részekből és a belsőségekből mindig készítek
húslevest is, így akár több napig is kitart a menü. 😊
Sült kacsa 2. |
Hozzávalók:
- 2 db kacsamell
- 2 db kacsacomb
- 2 db kacsaszárny
- 1 db kacsa far
- 125 g kacsazsír
- só, bors
Elkészítés:
A
húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Érdemes alaposan besózni,
mert úgy lesz igazán jó íze.
Egy
tepsibe vagy sütőtálba tesszük az olvasztott kacsazsírt, majd
rátesszük a húsdarabokat. Én jénaiban sütöttem, aminek van
teteje is. Lefedve, 200 C fokos sütőben kb. 2 óra alatt puhára
sütjük.
Amikor
megpuhult, levesszük az edény tetejét és kb. 20 perc alatt
megpirítjuk. Nálunk most hagymás tört burgonya és uborka saláta
volt hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése