2016. december 22., csütörtök

Sült kacsa 2.

Így Karácsony előtt az ember sokat agyal azon, hogy mi legyen a menü. Igaz, nálunk a pulyka tarol leginkább, mert a Férjecském imádja, de néha nem árt a változatosság. 😊 Ezért hoztam ezt a kacsa receptet, amiből nálunk mindig jóízűen falatozik a család. Hátha valaki kedvet kap hozzá. 😊
A blogon már szerepel egy sült kacsa recept, de ott picit több a hozzávaló az ízesítés miatt. Ez a recept nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető. Nem beszélve arról, hogy kiadós is, mert én a csontos részekből és a belsőségekből mindig készítek húslevest is, így akár több napig is kitart a menü. 😊

Sült kacsa 2.

Hozzávalók:
  • 2 db kacsamell
  • 2 db kacsacomb
  • 2 db kacsaszárny
  • 1 db kacsa far
  • 125 g kacsazsír
  • só, bors

Elkészítés:

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Érdemes alaposan besózni, mert úgy lesz igazán jó íze.
Egy tepsibe vagy sütőtálba tesszük az olvasztott kacsazsírt, majd rátesszük a húsdarabokat. Én jénaiban sütöttem, aminek van teteje is. Lefedve, 200 C fokos sütőben kb. 2 óra alatt puhára sütjük.



Amikor megpuhult, levesszük az edény tetejét és kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Nálunk most hagymás tört burgonya és uborka saláta volt hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése