A
kacsasültből kimaradt alkatrészekből nagyon finom húslevest
lehet készíteni, én sem szoktam kihagyni. 😊 Akár az ünnepi
asztalon is megállja a helyét.
Kacsahúsleves |
Hozzávalók:
- 1 db kacsa farhát
- 1 db kacsa nyak
- 1 db kacsa zúza
- 1 db kacsamell csont
- 15 szem feketebors
- 3 ek só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 nagy sárgarépa
- 2 nagy fehérrépa
- ½ zellergumó
- 1 nagy szelet kelkáposzta
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A
megmosott húst feldaraboljuk egy nagy fazékba tesszük és öntünk
rá annyi hideg vizet, ami kb. 5 ujjnyira ellepi. Hozzáadjuk a
megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, szemes borsot, sót és
elkezdjük főzni. Amikor felforr, eltávolítjuk egy kanál
segítségével a leves felszínén keletkezett habot.
A
répát, a fehérrépát félbe, majd hosszában négyfelé, a
zellert nagyobb kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk
a leveshez az összes feldarabolt zöldséget, a paprikát, a
paradicsomot, a kelkáposztát és a csokor petrezselyem zöldet.
Lassú tűzön, még 2,5-3 órán át főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése