2016. december 22., csütörtök

Kacsahúsleves

A kacsasültből kimaradt alkatrészekből nagyon finom húslevest lehet készíteni, én sem szoktam kihagyni. 😊 Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Kacsahúsleves

Hozzávalók:
  • 1 db kacsa farhát
  • 1 db kacsa nyak
  • 1 db kacsa zúza
  • 1 db kacsamell csont
  • 15 szem feketebors
  • 3 ek só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 nagy sárgarépa
  • 2 nagy fehérrépa
  • ½ zellergumó
  • 1 nagy szelet kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megmosott húst feldaraboljuk egy nagy fazékba tesszük és öntünk rá annyi hideg vizet, ami kb. 5 ujjnyira ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, szemes borsot, sót és elkezdjük főzni. Amikor felforr, eltávolítjuk egy kanál segítségével a leves felszínén keletkezett habot.
A répát, a fehérrépát félbe, majd hosszában négyfelé, a zellert nagyobb kockákra vágjuk.

Hozzáadjuk a leveshez az összes feldarabolt zöldséget, a paprikát, a paradicsomot, a kelkáposztát és a csokor petrezselyem zöldet. Lassú tűzön, még 2,5-3 órán át főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése