Ez a sajtos recept párom anyukájától származik. Ha jól zárható dobozban tároljuk, akár 2 hétig is eláll. Persze ez a mi kis családunknál nem fordul elő, mert úgy esszük, ahogy sül. 😊
Nálunk nincs is semmilyen nagyobb ünnep sajtos nélkül, így lesz ez idén Karácsonykor is. 😊
- 750 g liszt
- 500 g vaj vagy margarin
- 2 tk. só
- 2 cs. sütőpor
- 6 db tojássárgája
- 200 ml tejföl
- 3 tojásfehérje
- 450 g reszelt gouda sajt
- szezámmag
Elkészítés:
Egy
tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a sót és elmorzsoljuk vele
a vajat.
Hozzáadjuk
a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt ¼ részét, majd
alaposan összegyúrjuk.
Enyhén
lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra,
majd megkenjük tojásfehérjével. Megszórjuk reszelt sajttal és
szezámmaggal.
Tetszés
szerint felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített
200 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt szép arany barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése