2016. december 22., csütörtök

Sajtos rúd

Ez a sajtos recept párom anyukájától származik. Ha jól zárható dobozban tároljuk, akár 2 hétig is eláll. Persze ez a mi kis családunknál nem fordul elő, mert úgy esszük, ahogy sül. 😊 

Nálunk nincs is semmilyen nagyobb ünnep sajtos nélkül, így lesz ez idén Karácsonykor is. 😊



Sajtos rúd 


Hozzávalók:
  • 750 g liszt
  • 500 g vaj vagy margarin
  • 2 tk. só
  • 2 cs. sütőpor
  • 6 db tojássárgája
  • 200 ml tejföl
  • 3 tojásfehérje
  • 450 g reszelt gouda sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a sót és elmorzsoljuk vele a vajat.

Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt ¼ részét, majd alaposan összegyúrjuk.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, majd megkenjük tojásfehérjével. Megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. 

Tetszés szerint felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt szép arany barnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése