2016. december 13., kedd

Füstölt sonkás sárgaborsó főzelék

Párom nagy kedvence ez a főzelék, mindig agyon dicséri amikor eszi. Gondolom nagyban hozzájárul az örömhöz, hogy mindig tele van füstölt sonkával. :) Most igazi, házi sonka került bele, amit Magyarországról kaptunk, így sózni egy picit se kellett és fantasztikus füstölt ízt adott az ételnek.

Füstölt sonkás sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:
  • 2 ek olaj
  • 215 g házi füstölt sonka
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 250 g sárgaborsó
  • 1000 ml víz
  • 125 ml főzőtejszín

Elkészítés:

A füstölt sonkát kockára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket félbe vágjuk, majd az olajon kissé átpirítjuk.

 

Rátesszük a sárgaborsót és átkeverjük.


Felöntjük vízzel, majd addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.


Beletesszük a főzőtejszínt és még egyszer átforraljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése