Párom
nagy kedvence ez a főzelék, mindig agyon dicséri amikor eszi.
Gondolom nagyban hozzájárul az örömhöz, hogy mindig tele van
füstölt sonkával. :) Most igazi, házi sonka került bele, amit
Magyarországról kaptunk, így sózni egy picit se kellett és
fantasztikus füstölt ízt adott az ételnek.
Füstölt sonkás sárgaborsó főzelék |
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 215 g házi füstölt sonka
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 250 g sárgaborsó
- 1000 ml víz
- 125 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A
füstölt sonkát kockára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket félbe
vágjuk, majd az olajon kissé átpirítjuk.
Rátesszük
a sárgaborsót és átkeverjük.
Felöntjük
vízzel, majd addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Beletesszük
a főzőtejszínt és még egyszer átforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése