A
nagy karácsonyi sütidömping előtt gondoltam már nem kéne
túlzásokba esni, így ma egy egyszerű desszertet készítettem.
Nem vagyok egy nagy édesség rajongó, de a pohárkrémeket nagyon
szeretem. Ez a gyümölcsös nálam az egyik kedvenc, bármikor
szívesen nekiülök. 😊
Erdei gyümölcsös pohárkrém |
Hozzávalók
(3 adag):
A
gyümölcs szószhoz:
- 220 g vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
- 2 ek vegyes erdei gyümölcs lekvár
- 2 ek cukor
A
krémhez:
- 150 g mascarpone
- 150 g natúr joghurt
- 2 ek cukor
A
rétegezéshez:
- 6 db babapiskóta
- 6 ek olvasztott csoki
Elkészítés:
A
gyümölcsöt felforraljuk a cukorral és a lekvárral. Addig főzzük
amíg a nedvesség nagy része eltűnik és kissé szirupos lesz. Pár
szem gyümölcsöt félretehetünk a díszítéshez.
A
krémhez egy robotgéppel alaposan kidolgozzuk a mascarponét, a
joghurttal és a cukorral. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A
babapiskótát kisebb darabokra törjük, majd a poharak aljába
tesszük. Rácsurgatjuk a csokit, majd jöhet a krém és a gyümölcs
szirup. Ezután megint krém következik, majd a tetejére tehetünk
egy pár szem bogyót díszítésnek. Kis időre hűtőbe tesszük,
majd fogyaszthatjuk is.
Nagyon jól néz ki, csoda finom lehet, kipróbálom!😊
VálaszTörlés