2016. december 4., vasárnap

Bagett

Ha valami igazán jól tud esni ebben a hidegben, akkor az az otthon sütött kenyér vagy péksüti. Ma reggel nagyon megkívántuk a bagettet, úgyhogy gyorsan neki is láttam. Kikotortam a hűtőből néhány finomságot mellé és már kész is volt a mennyei vasárnapi reggeli. 😊

Bagett

Hozzávalók:

Az élesztő felfuttatásához:
  • 50 ml langyos tej
  • 1 mk cukor
  • 20 g élesztő

A tésztához:
  • 400 g liszt
  • 200 ml langyos víz
  • 1 púpos tk só
  • 2 ek olaj
  • 2 ek burgonyapehely (elhagyható)

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalót a dagasztógépbe tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd három egyforma darabra vágjuk. 


Téglalap alakúra nyújtjuk, majd feltekerjük. Tetszés szerinti hosszúságúra sodorjuk, majd bagettsütő tepsibe (vagy sütőpapírral bélelt hagyományos tepsibe) helyezzük őket.
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.

 

 

A megkelt tésztát egy pengével bevagdossuk, majd vízzel alaposan lepermetezzük.


Kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből kevés vízzel lespricceljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése