Ha
valami igazán jól tud esni ebben a hidegben, akkor az az otthon
sütött kenyér vagy péksüti. Ma reggel nagyon megkívántuk a
bagettet, úgyhogy gyorsan neki is láttam. Kikotortam a hűtőből
néhány finomságot mellé és már kész is volt a mennyei
vasárnapi reggeli. 😊
Bagett |
Hozzávalók:
Az
élesztő felfuttatásához:
- 50 ml langyos tej
- 1 mk cukor
- 20 g élesztő
A
tésztához:
- 400 g liszt
- 200 ml langyos víz
- 1 púpos tk só
- 2 ek olaj
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
Elkészítés:
Az
élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalót a
dagasztógépbe tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen 30 percig pihentetjük.
A
megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd három
egyforma darabra vágjuk.
Téglalap
alakúra nyújtjuk, majd feltekerjük. Tetszés szerinti hosszúságúra
sodorjuk, majd bagettsütő tepsibe
(vagy
sütőpapírral bélelt hagyományos tepsibe) helyezzük őket.
Letakarjuk,
majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. A sütőt
előmelegítjük 200 C fokra.
A
megkelt tésztát egy pengével bevagdossuk, majd
vízzel alaposan lepermetezzük.
Kb.
25 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből
kevés vízzel lespricceljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése