2016. december 1., csütörtök

Fűszeres sült gomba

Nálunk is már több, mint egy hete megnyílt a karácsonyi vásár. Rögtön el is mentünk az első napon, mert Dorci körhintázni akart. Természetesen nem hagytuk ki a gasztronómiai részleget sem. 😊 Már alig vártam, hogy idén is ehessek a fokhagyma szószos sült gombából, amit egy hatalmas tárcsán sütnek és valami isteni. Hát sajnos idén csalódtam. Fele akkora adagot adtak, drágábban és az íze sem volt olyan, mint tavaly. Na ezen felbuzdulva úgy döntöttem, hogy velem ugyan nem tolnak ki! Azon a pénzen amit elkérnek egy adagért, itthon a többszörösét el tudom készíteni. Már csak az volt a kérdés, hogy hol kapok apró szemű gombát. Nagy szerencsémre még másnap, tök véletlenül beszédültünk az Aldiba és láss csodát! 😔 Ott virított a zöldséges részlegen az én apró szemű gombám. 😔 Vettem is gyorsan két dobozzal és este már ehettük is a hőn áhított sült gombát. Igaz, a fokhagyma szószt nem én készítettem, hanem lusta disznó módjára készen megvettem, de így is mennyei volt. 😔

Fűszeres sült gomba

Hozzávalók:
  • 3 ek olíva olaj
  • 500 g apró szemű csiperke vagy champignon gomba
  • bors
  • majoránna
Elkészítés:

A megtisztított gombát elkezdjük pirítani az olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Pár perc alatt magas hőfokon készre sütjük.

 

1 megjegyzés: