2016. november 24., csütörtök

Tejszínes cukkini pörkölt

Az az igazság, hogy vannak napok, de akár hetek is amikor nem igazán kívánom a húst. Ez a családom többi tagjáról nem mondható el, úgyhogy ha húsmentes ételt főzök, általában valami húsosat is kell kreálni. Ebből kifolyólag fontos, hogy a hús nélküli kaja mindig egyszerűen és gyorsan elkészíthető legyen. Ez a cukkini pörkölt pont egy ilyen étel. Mindennel együtt kb. 20 perc alatt kész van és még finom is. 😊 Akár egy diétába is beilleszthető, ha alacsony zsírtartalmú tejszínt választunk. Aki szeret néha húsmentesen étkezni, annak jó szívvel ajánlom. 😊

Tejszínes cukkini pörkölt
Hozzávalók:
  • 2 ek olíva olaj
  • 100 g póré hagyma
  • só, bors
  • 1 mk fokhagymapor
  • ételízesítő
  • 1 nagy db cukkini
  • 1 tk pirospaprika
  • 150 ml főzőtejszín
Elkészítés:

Az olajon elkezdjük pirítani a félkarikára szeletelt póréhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral. Ha megpuhult a hagyma, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával és öntünk alá egy pici vizet.

 

A hagymára tesszük a negyed karikára vágott cukkinit, majd alaposan összekeverjük. Addig főzzük, amíg a cukkini meg nem puhul.

 

Ráöntjük a tejszínt (lehet tejfölt is használni), majd pár perc alatt összeforraljuk. 

 

Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel. Én most bulgurral ettem, ha már ilyen diétásra vettük a figurát 😊


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése