Az
az igazság, hogy vannak napok, de akár hetek is amikor nem igazán
kívánom a húst. Ez a családom többi tagjáról nem mondható el,
úgyhogy ha húsmentes ételt főzök, általában valami húsosat is
kell kreálni. Ebből kifolyólag fontos, hogy a hús nélküli kaja
mindig egyszerűen és gyorsan elkészíthető legyen. Ez a cukkini
pörkölt pont egy ilyen étel. Mindennel együtt kb. 20 perc alatt
kész van és még finom is. 😊 Akár egy diétába is beilleszthető,
ha alacsony zsírtartalmú tejszínt választunk. Aki szeret néha
húsmentesen étkezni, annak jó szívvel ajánlom. 😊
Tejszínes cukkini pörkölt |
Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 100 g póré hagyma
- só, bors
- 1 mk fokhagymapor
- ételízesítő
- 1 nagy db cukkini
- 1 tk pirospaprika
- 150 ml főzőtejszín
Elkészítés:
Az
olajon elkezdjük pirítani a félkarikára szeletelt póréhagymát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral. Ha
megpuhult a hagyma, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk
pirospaprikával és öntünk alá egy pici vizet.
A
hagymára tesszük a negyed karikára vágott cukkinit, majd alaposan
összekeverjük. Addig főzzük, amíg a cukkini meg nem puhul.
Ráöntjük
a tejszínt (lehet tejfölt is használni), majd pár perc alatt
összeforraljuk.
Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel.
Én most bulgurral ettem, ha már ilyen diétásra vettük a figurát 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése