Megint
le volt árazva a sertés szűz a Lidl-ben, úgyhogy megint
beruháztunk Apával. 😊 Már napokkal ezelőtt eldöntöttük, hogy
a vasárnapi menü valami rántott lesz, úgyhogy Dorcika csontos
husija (Értsd: Rántott csirke alsó comb 😊) mellé készült el ez
a töltött szűz. 😊
Sajttal-sonkával töltött szűzérme |
Hozzávalók:
- 13 szelet szűzérme
- só
- 13 szelet sonka
- 13 kis kocka gouda sajt (lehet Trappista is)
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A
húsról eltávolítjuk az inas részeket, majd ujjnyi szeletekre
vágjuk. Kiklopfoljuk, majd Ízlés szerint megsózzuk.
A
sajtot kis kockára vágjuk, majd belecsomagoljuk a sonkaszeletekbe.
Minden
hússzeletre teszünk egy sajtos-sonkás csomagot, majd félbe
hajtjuk és megtűzzük fogpiszkálóval.
A
húst a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa),
majd eltávolítjuk belőle a fogpiszkálókat. Én legalábbis ki
szoktam venni belőle sütés előtt, hogy ne evéskor kelljen
bíbelődni vele. 😊
Bő olajban szép arany barnára sütjük a
húsokat, majd tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése