2016. november 17., csütörtök

Fokhagymás sült oldalas

Gyerekkorom óta imádom a sült húsokat, sokszor készült nálunk ebédre. Imádtam egy szép, ropogós, friss kenyérszelettel kimártogatni a fincsi fokhagymás zsírt. A másik kezemben meg mindig ott figyelt egy bazi nagy paradicsom, amibe szintén jóízűeket haraptam. 😊 Ez a mai napig így működik ha sült hús van terítéken. Most egy isteni sült oldalassal leptem meg magunkat, mert a párom szintén sült hús rajongó és már Dorci is meg lett fertőzve. 😊 Úgyhogy így hármasban nagyokat szoktunk lakmározni! 😊

Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók:
  • 4 ek sertészsír
  • 1500 g sertés oldalas
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 3 tk só
  • 1 tk bors
  • 3 tk őrölt kömény
  • 100 ml víz

Elkészítés:

Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral.


Az oldalast a csontok mentén felszeleteljük, majd eltávolítjuk róla a felesleges zsírt. Természetesen, aki zsírosabban szereti, rajta is hagyhatja.

 

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.


A befűszerezett oldalast a tepsibe tesszük, majd mellé szórjuk a felszeletelt fokhagymát. Mellé öntjük a vizet, majd lefedjük alufóliával.

 


200 C fokon 90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ízlés szerint lepirítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése