Gyerekkorom
óta imádom a sült húsokat, sokszor készült nálunk ebédre.
Imádtam egy szép, ropogós, friss kenyérszelettel kimártogatni a
fincsi fokhagymás zsírt. A másik kezemben meg mindig ott figyelt
egy bazi nagy paradicsom, amibe szintén jóízűeket haraptam. 😊 Ez
a mai napig így működik ha sült hús van terítéken. Most egy
isteni sült oldalassal leptem meg magunkat, mert a párom szintén
sült hús rajongó és már Dorci is meg lett fertőzve. 😊 Úgyhogy
így hármasban nagyokat szoktunk lakmározni! 😊
Fokhagymás sült oldalas |
Hozzávalók:
- 4 ek sertészsír
- 1500 g sertés oldalas
- 1 kis fej fokhagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors
- 3 tk őrölt kömény
- 100 ml víz
Elkészítés:
Egy
tepsit vastagon kikenünk zsírral.
Az
oldalast a csontok mentén felszeleteljük, majd eltávolítjuk róla
a felesleges zsírt. Természetesen, aki zsírosabban szereti, rajta
is hagyhatja.
A
húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel.
A
befűszerezett oldalast a tepsibe tesszük, majd mellé szórjuk a
felszeletelt fokhagymát. Mellé öntjük a vizet, majd lefedjük
alufóliával.
200
C fokon 90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ízlés
szerint lepirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése