2016. október 28., péntek

Német burgonya saláta

Németországban sokféleképpen készítik a burgonya salátát, minden régiónak megvan a maga receptje. A boltok polcain is nagy a választék, nehéz választani. Majonézes, ecetes, joghurtos, olajos, meg a fene tudja még hányféle hozzávalóval készült fajtája létezik. Számomra ez a recept az abszolút kedvenc, egyszerűen imádom. :) Egy ropogós zsömlével, vagy valami finom sült hús mellé, vagy csak simán magában is bármikor vevő vagyok rá. :)

Német burgonya saláta
Hozzávalók: (4 adag)
  • 180 g zeller
  • 650 g burgonya
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db alma
  • 5 ek snidling
  • 70 g csemege uborka
Az öntethez:
  • 200 ml tejföl
  • 200 g majonéz
  • 150 ml natúr joghurt
  • 1 tk mustár
  • 2 ek cukor
  • 2 csipet só
  • 1 csipet fehérbors
Elkészítés:

A burgonyát és a zellert felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük.


Egy tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit.


Hozzáadjuk a felszeletelt főtt tojást, az almát, az apróra vágott snidlinget és a csíkokra vágott csemege uborkát.


Beletesszük a kihűlt zellert és burgonyát.


Az egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése