Németországban
sokféleképpen készítik a burgonya salátát, minden régiónak
megvan a maga receptje. A boltok polcain is nagy a választék, nehéz
választani. Majonézes, ecetes, joghurtos, olajos, meg a fene tudja
még hányféle hozzávalóval készült fajtája létezik. Számomra
ez a recept az abszolút kedvenc, egyszerűen imádom. :) Egy ropogós
zsömlével, vagy valami finom sült hús mellé, vagy csak simán
magában is bármikor vevő vagyok rá. :)
Német burgonya saláta |
Hozzávalók:
(4 adag)
- 180 g zeller
- 650 g burgonya
- 2 db főtt tojás
- 1 db alma
- 5 ek snidling
- 70 g csemege uborka
Az
öntethez:
- 200 ml tejföl
- 200 g majonéz
- 150 ml natúr joghurt
- 1 tk mustár
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
- 1 csipet fehérbors
Elkészítés:
A
burgonyát és a zellert felszeleteljük, majd sós vízben
megfőzzük.
Egy
tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit.
Hozzáadjuk
a felszeletelt főtt tojást, az almát, az apróra vágott
snidlinget és a csíkokra vágott csemege uborkát.
Beletesszük
a kihűlt zellert és burgonyát.
Az
egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól
összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése