2016. május 30., hétfő

Steak burgonya

Az egyik kedvenc ételem a burgonya, igazából minden formában jöhet, nem vagyok válogatós. :) Sajnos jelen esetben jobban oda kell figyelnem a diéta miatt, úgyhogy nem ehetem meg akárhogyan elkészítve. Viszont ha nem bő olajban van sütve, vagy nem kalóriadús ételként van elkészítve, akkor egy kevéske így is belefér. Mert ugye a diéta elején megfogadtam, hogy semmit nem fogok megvonni magamtól. :) Ez a steak burgonya nagyon kedvelt étel nálunk, sokszor készítem. Ma azért készült, mert bedurrantottam a kis grillező csodamasinám. A grillezett csirkéhez és cukkinihez pont jól passzolt. A családnak volt hozzá egy kis sajtszósz is, úgyhogy nagyon fincsi ebéd kerekedett belőle...

Steak burgonya
Hozzávalók:
  • 850 g burgonya (hámozott)
  • 1 tk só
  • 3 csipet bors
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 mk majoránna
  • 1 mk oregánó
  • 4 ek olíva olaj
Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. Félbe vágjuk, majd cikkekre szeleteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majoránnával és oregánóval. Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük.

 


A burgonyát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Amikor megpuhult, egy sütőlapát segítségével átforgatjuk, majd a sütő legmagasabb fokozatán (akinek van grill fokozat a sütőjén, az a legjobb) pár perc alatt megpirítjuk.

 

Rántott, vagy sült húsok, zöldségek mellé nagyon finom köret. Én sokszor csak valamilyen salátával eszem, úgy is nagyon finom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése