2016. május 30., hétfő

Cukkini grillezve

Cukkini imádatom a grillezések alkalmával is jelen van. 🙂 Általában ha húst grillezünk akkor cukkinit is. Sokféleképpen fűszerezhetjük, készíthetjük csípősen, indiai vagy kínai „beütéssel”, de akár simán sózva is. Lényeg a lényeg: szeretjük. 🙂

Cukkini grillezve

Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 3 csipet só
  • 2 csipet bors
  • ½ mk fokhagymapor
  • 1 ek olíva olaj
Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, majd kissé ferdén kb. fél cm vastagra szeleteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk fokhagymaporral. Igazából bármilyen fűszert használhatunk amit szeretünk, nekem most nem volt kedvem az intenzív ízekhez. (Ritka pillanat! 🙂)
Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból.


Előmelegített grillre tesszük a cukkini szeleteket, majd közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. A legjobb, ha a grillezőre is teszünk egy kis olajat és sütés közben néha megmozgatjuk a szeleteket. Én most hús után sütöttem meg, így volt már rajta olaj. Amikor először készítettem, a legmagasabb fokozaton sütöttem. Na, többet se fogom, mert ráragadt egy pillanat alatt, úgy kellett lekaparnom a grillről. Jó kis délutáni móka volt. 🙂


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése