Cukkini
imádatom a grillezések alkalmával is jelen van. 🙂 Általában ha
húst grillezünk akkor cukkinit is. Sokféleképpen fűszerezhetjük,
készíthetjük csípősen, indiai vagy kínai „beütéssel”, de
akár simán sózva is. Lényeg a lényeg: szeretjük. 🙂
Cukkini grillezve |
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 3 csipet só
- 2 csipet bors
- ½ mk fokhagymapor
- 1 ek olíva olaj
Elkészítés:
A
cukkinit megmossuk, majd kissé ferdén kb. fél cm vastagra
szeleteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk
fokhagymaporral. Igazából bármilyen fűszert használhatunk amit
szeretünk, nekem most nem volt kedvem az intenzív ízekhez. (Ritka
pillanat! 🙂)
Meglocsoljuk
olíva olajjal, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson a
fűszerekből és az olajból.
Előmelegített
grillre tesszük a cukkini szeleteket, majd közepes lángon mindkét
oldalát megsütjük. A legjobb, ha a grillezőre is teszünk egy kis
olajat és sütés közben néha megmozgatjuk a szeleteket. Én most
hús után sütöttem meg, így volt már rajta olaj. Amikor először
készítettem, a legmagasabb fokozaton sütöttem. Na, többet se
fogom, mert ráragadt egy pillanat alatt, úgy kellett lekaparnom a
grillről. Jó kis délutáni móka volt. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése