Megint
rám tört a grillezhetnék, de megint rosszkor, mert ronda idő volt
odakint. Így maradt a jól bevált nyitott ablakos konyhapultos
grillezés. Mostanában kicsit könnyebb ételeket készítek a
páromnak is, mert most van túl az epe műtétjén, és így egy
darabig oda kell figyelni az étkezésre. Hál' istennek jól bírta
a grill kaját, úgyhogy gyakrabban készítünk mostanában ilyesmit
azt hiszem. 🙂
Most
csak egy sima csirkemellet készítettem egy kevés grillezett cukkinivel és steak burgonyával. Hogy legyen egy kis „bűn” is
benne, volt egy kis sajtszósz is a husira. 🙂
Natúr grillezett csirkemell |
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- 12 csipet só
- 6 csipet bors
- 6 csipet őrölt kömény
- 12 csipet fokhagymapor
- 3 ek olíva olaj
Elkészítés:
A
hússzeleteket a sütés előtt minimum 1 órával bepácoljuk, de
lehet korábban is, csak jót tesz neki.
Ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és
fokhagymaporral.
Egy
tálba tesszük a hússzeleteket, meglocsoljuk olajjal, majd alaposan
átforgatjuk, hogy mindenhova jusson.
A
húst közepesen előmelegített grill lapra tesszük, majd mindkét
oldalát szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése