2016. május 30., hétfő

Natúr grillezett csirkemell

Megint rám tört a grillezhetnék, de megint rosszkor, mert ronda idő volt odakint. Így maradt a jól bevált nyitott ablakos konyhapultos grillezés. Mostanában kicsit könnyebb ételeket készítek a páromnak is, mert most van túl az epe műtétjén, és így egy darabig oda kell figyelni az étkezésre. Hál' istennek jól bírta a grill kaját, úgyhogy gyakrabban készítünk mostanában ilyesmit azt hiszem. 🙂
Most csak egy sima csirkemellet készítettem egy kevés grillezett cukkinivel és steak burgonyával. Hogy legyen egy kis „bűn” is benne, volt egy kis sajtszósz is a husira. 🙂

Natúr grillezett csirkemell

Hozzávalók:
  • 6 szelet csirkemell
  • 12 csipet só
  • 6 csipet bors
  • 6 csipet őrölt kömény
  • 12 csipet fokhagymapor
  • 3 ek olíva olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket a sütés előtt minimum 1 órával bepácoljuk, de lehet korábban is, csak jót tesz neki.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.


Egy tálba tesszük a hússzeleteket, meglocsoljuk olajjal, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson.



A húst közepesen előmelegített grill lapra tesszük, majd mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése