Amikor
gyerek voltam, nem szerettem a lecsót. Kivételt képezett a suli
menzán fogyasztható (általában konzervből készült), virslivel
készített változat. Valami miatt kifejezetten szerettem, mindig
megettem az utolsó szemig a tarhonyával együtt. Amúgy vagy totál
defektes gyerek voltam, vagy piszok jól főztek a suliban, mert több
ételre is úgy emlékszem, hogy finom volt. 🙂 Igazából lehet,
hogy nem is voltam annyira hülye, mert régen nem ilyen állapotok
uralkodtak a sulimenzán mint napjainkban. Na, de ebbe most inkább
ne menjünk bele...
A
lényeg, hogy ma már szeretem, és gyakran készítem a lecsót. Ez
most egy picit turbósított változat, amit imád az egész család. 🙂
Lecsós egytálétel |
Hozzávalók:
- 3 ek olíva olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g csirkemell filé
- 100 g füstölt kolbász
- ½ tk só
- 3 csipet bors
- ½ tk őrölt kömény
- 2 nagy paradicsom
- 1 nagy tv paprika
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 300 ml víz
- 1 ek ételízesítő
- 380 g főtt rizs
A
szeletekre vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott
fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon.
Rátesszük
a kockára vágott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kolbászt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk őrölt köménnyel.
Hozzáadjuk
a kockára vágott paradicsomot, a paprikákat és a sűrített
paradicsomot, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint adhatunk még
hozzá ételízesítőt, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon készre főzzük.
Amikor
minden megpuhult, és besűrűsödött a leve hozzákeverjük a főtt
rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése