2016. május 13., péntek

Lecsós egytálétel

Amikor gyerek voltam, nem szerettem a lecsót. Kivételt képezett a suli menzán fogyasztható (általában konzervből készült), virslivel készített változat. Valami miatt kifejezetten szerettem, mindig megettem az utolsó szemig a tarhonyával együtt. Amúgy vagy totál defektes gyerek voltam, vagy piszok jól főztek a suliban, mert több ételre is úgy emlékszem, hogy finom volt. 🙂 Igazából lehet, hogy nem is voltam annyira hülye, mert régen nem ilyen állapotok uralkodtak a sulimenzán mint napjainkban. Na, de ebbe most inkább ne menjünk bele...
A lényeg, hogy ma már szeretem, és gyakran készítem a lecsót. Ez most egy picit turbósított változat, amit imád az egész család. 🙂

Lecsós egytálétel

Hozzávalók:
  • 3 ek olíva olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g csirkemell filé
  • 100 g füstölt kolbász
  • ½ tk só
  • 3 csipet bors
  • ½ tk őrölt kömény
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 nagy tv paprika
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 300 ml víz
  • 1 ek ételízesítő
  • 380 g főtt rizs
Elkészítés:

A szeletekre vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon.

Rátesszük a kockára vágott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a kolbászt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikákat és a sűrített paradicsomot, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint adhatunk még hozzá ételízesítőt, majd az egészet alaposan összekeverjük. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon készre főzzük.


Amikor minden megpuhult, és besűrűsödött a leve hozzákeverjük a főtt rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése