Sürgősen
sütire volt szükségem a hétvégén! Na nem azért mert vendégek
jöttek, hanem mert akut édességrohamom volt. 🙂
Várható volt,
mert már 7 hete tart a diétám (vagy nevezzük inkább életmód
váltásnak), úgyhogy meg sem lepődtem. Itt szeretnék egy picit
dicsekedni is, mert 6 kilótól szabadultam meg eddig, úgy, hogy
egyáltalán nem éhezem! Tudom, nem nagy szám, de nekem nagyon
sokat jelent. 🙂
Na
de térjünk vissza a lényeghez...
Mivel
a férjemnek is picit diétáznia kell a gyomra miatt, így adva volt
a feladat, hogy valami kímélő, de azért finom édesség legyen,
és ugyebár a gyermek is hajlandó legyen belőle fogyasztani. Az
sem volt utolsó szempont, hogy ne kelljen fél napot a konyhában
tölteni, mert gyönyörű idő volt egész nap és minél előbb ki
akartunk menni a szabadba.
Szóval,
így esett a választásom erre a nem túl szép, de annál finomabb
és egyszerűbb sütire. Igaz, nagyon keveset ettem belőle. Azért
mégis csak édesség, akármennyire is diétásra próbáltam
elkészíteni, de az a pici szelet is vérré vált bennem. 🙂
|
Színes pudingos süti |
Hozzávalók:
A
tésztához:
- 3
db tojás
- 1
csipet só
- 125
g barna cukor
- 100
g teljes kiőrlésű tönköly liszt
- ½
csomag sütőpor
- 3
ek víz
A
töltelékhez:
- 1125
ml tej (375 ml/puding)
- 1
csomag vanília ízű pudingpor
- 1
csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1
csomag puncs ízű pudingpor
- 6
ek barna cukor (2 ek/puding)
- 125
g vegyes gyümölcs konzerv (vagy amilyet szeretünk)
Elkészítés:
A
tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só
hozzáadásával kemény habbá verjük.
A
sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet,
a sütőport és a vizet. Alaposan összekeverjük, majd
beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral
bélelt formába tesszük a masszát, majd előmelegített 180 C
fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütés ideje és
hőfoka sütőfüggő, mindenképpen tartsunk tűpróbát! Én egy
kisebb püspökkenyér formában sütöttem meg. A tepsi mérete: 25x12
cm, és 8 cm magas. Amikor
elkészült a piskóta, egy rácson teljesen kihűtjük.
A
krémhez adagonként 375 ml tejből, 2 evőkanál cukorból, és 1
csomag pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen
kihűtjük.
Azt
a formát, amiben a piskóta sült kibéleljük folpackkal. Az forma
aljára gyümölcsöt szórunk. Ez lehet bármilyen amit szeretünk,
és az is mindegy, hogy friss, vagy konzerv. A lényeg, hogy ha
konzervet vagy befőttet használunk, alaposan csöpögtessük le.
A
gyümölcsre simítjuk a vanília pudingot, majd befedjük egy réteg
piskótával.
Ezután
jön a puncs puding, majd újabb piskóta. Én a középső piskótát
csíkokra vágtam, mert valahogy kicsinek tűnt, és így jobban
kitöltötte a formát. :) Ezután jön a csoki puding, és végül a
tetejére piskóta. Aki szeretné, tehet a rétegek közé is
gyümölcsöt. Én a kislányom miatt kihagytam, mert nem szereti. :)
Amikor
elkészültünk a rétegezéssel, befedjük a folpackkal és 3-4
órára hűtőbe tesszük.
Az
alaposan lehűtött sütit óvatosan kiborítjuk a formából úgy,
hogy a gyümölcsös alsó rész legyen a teteje, majd levesszük
róla a fóliát. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot, és
megszórhatjuk csokireszelékkel, de enélkül is nagyon finom. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése