2016. május 3., kedd

Színes pudingos süti

Sürgősen sütire volt szükségem a hétvégén! Na nem azért mert vendégek jöttek, hanem mert akut édességrohamom volt. 🙂 

Várható volt, mert már 7 hete tart a diétám (vagy nevezzük inkább életmód váltásnak), úgyhogy meg sem lepődtem.  Itt szeretnék egy picit dicsekedni is, mert 6 kilótól szabadultam meg eddig, úgy, hogy egyáltalán nem éhezem! Tudom, nem nagy szám, de nekem nagyon sokat jelent. 🙂

Na de térjünk vissza a lényeghez...
Mivel a férjemnek is picit diétáznia kell a gyomra miatt, így adva volt a feladat, hogy valami kímélő, de azért finom édesség legyen, és ugyebár a gyermek is hajlandó legyen belőle fogyasztani. Az sem volt utolsó szempont, hogy ne kelljen fél napot a konyhában tölteni, mert gyönyörű idő volt egész nap és minél előbb ki akartunk menni a szabadba.

Szóval, így esett a választásom erre a nem túl szép, de annál finomabb és egyszerűbb sütire. Igaz, nagyon keveset ettem belőle. Azért mégis csak édesség, akármennyire is diétásra próbáltam elkészíteni, de az a pici szelet is vérré vált bennem. 🙂


Színes pudingos süti

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 125 g barna cukor
  • 100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 ek víz

A töltelékhez:
  • 1125 ml tej (375 ml/puding)
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 6 ek barna cukor (2 ek/puding)
  • 125 g vegyes gyümölcs konzerv (vagy amilyet szeretünk)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.

 

A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet. Alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

 

 

Sütőpapírral bélelt formába tesszük a masszát, majd előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, mindenképpen tartsunk tűpróbát! Én egy kisebb püspökkenyér formában sütöttem meg. A tepsi mérete: 25x12 cm, és 8 cm magas. Amikor elkészült a piskóta, egy rácson teljesen kihűtjük.

 

A krémhez adagonként 375 ml tejből, 2 evőkanál cukorból, és 1 csomag pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük.



Azt a formát, amiben a piskóta sült kibéleljük folpackkal. Az forma aljára gyümölcsöt szórunk. Ez lehet bármilyen amit szeretünk, és az is mindegy, hogy friss, vagy konzerv. A lényeg, hogy ha konzervet vagy befőttet használunk, alaposan csöpögtessük le.


A gyümölcsre simítjuk a vanília pudingot, majd befedjük egy réteg piskótával.

 

Ezután jön a puncs puding, majd újabb piskóta. Én a középső piskótát csíkokra vágtam, mert valahogy kicsinek tűnt, és így jobban kitöltötte a formát. :) Ezután jön a csoki puding, és végül a tetejére piskóta. Aki szeretné, tehet a rétegek közé is gyümölcsöt. Én a kislányom miatt kihagytam, mert nem szereti. :)

 

 

Amikor elkészültünk a rétegezéssel, befedjük a folpackkal és 3-4 órára hűtőbe tesszük.


Az alaposan lehűtött sütit óvatosan kiborítjuk a formából úgy, hogy a gyümölcsös alsó rész legyen a teteje, majd levesszük róla a fóliát. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot, és megszórhatjuk csokireszelékkel, de enélkül is nagyon finom. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése