Ez az egyik olyan kaja, amit bárhol, bármikor képes vagyok jóízűen megenni. 🙂
Gyerekkorom óta rendszeresen készítette nagymamám rántva, vagy így paprikás lisztben megforgatva, ahogy most én készítettem. Sajnos itt nálunk nagyon nehezen lehet hozzájutni, és ha mégis sikerül, akkor is csak a hekk filé szerezhető be, hekktörzsnek nyoma sincs.
Most mégis örömünnep volt, mert az orosz boltban találtunk. 🙂 Pillanatok alatt el is készült és mennyei lakoma lett belőle. Tudom, hogy nem egy nagy recept, de nekem szép emlék, és nagyon-nagyon finom. 😊
Hekktörzs paprikás lisztben sütve |
Hozzávalók:
A
halhoz:
- 1000 g hekktörzs
- 15 csipet só
- 50 g liszt
- 1,5 tk pirospaprika
A
sütéshez:
- 500 ml étolaj
Elkészítés:
A
hekktörzseket alaposan megmossuk, majd ízlés szerint megsózzuk.
A
lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd megforgatjuk benne a
halakat.
Azonnal
a forró olajba tesszük, majd mindkét oldalukat szép pirosra
sütjük.
Én
a legjobban francia salátával szeretem, de egy szelet fehér kenyér
és pár darab kovászos uborka társaságában is verhetetlen. 🙂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése