2016. február 14., vasárnap

Hekktörzs paprikás lisztben sütve

Ez az egyik olyan kaja, amit bárhol, bármikor képes vagyok jóízűen megenni. 🙂 

Gyerekkorom óta rendszeresen készítette nagymamám rántva, vagy így paprikás lisztben megforgatva, ahogy most én készítettem. Sajnos itt nálunk nagyon nehezen lehet hozzájutni, és ha mégis sikerül, akkor is csak a hekk filé szerezhető be, hekktörzsnek nyoma sincs. 

Most mégis örömünnep volt, mert az orosz boltban találtunk. 🙂 Pillanatok alatt el is készült és mennyei lakoma lett belőle. Tudom, hogy nem egy nagy recept, de nekem szép emlék, és nagyon-nagyon finom. 😊


Hekktörzs paprikás lisztben sütve
Hozzávalók:

A halhoz:
  • 1000 g hekktörzs
  • 15 csipet só
  • 50 g liszt
  • 1,5 tk pirospaprika

A sütéshez:
  • 500 ml étolaj

Elkészítés:

A hekktörzseket alaposan megmossuk, majd ízlés szerint megsózzuk.


A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd megforgatjuk benne a halakat.


Azonnal a forró olajba tesszük, majd mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.


Én a legjobban francia salátával szeretem, de egy szelet fehér kenyér és pár darab kovászos uborka társaságában is verhetetlen. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése