Megint sikerült igazi túróhoz jutnom, mert végre elmentünk mi is abba a bizonyos orosz boltba, ahol mindenféle finomságot árulnak. Igazi kánaán a magyarnak! 🙂
Rögtön be is vásároltam, mint aki a
világ végére készül. 🙂 Aztán pár napig kerülgettem a hűtőben
a túrót, amikor is az én drága férjem nekem szegezte a kérdést,
hogy ugyan mikor lesz már belőle valami produkció, mert már
igencsak rá van indulva.
Szinte
biztos voltam benne, hogy már van valami ötlete, és nem is
tévedtem. 🙂
Amikor
még szegény nagymamám köztünk volt, mindig Rákóczi túróssal
várt minket, mikor hazalátogattunk.
Általában
ez úgy ment, hogy beléptünk az ajtón, ledobáltuk a cuccainkat,
mindenkit megpuszilgattunk, majd a párommal bevertünk egy egész
tepsi sütit.
A Mami receptje sajnos elkallódott, hiába keressük azóta is, így olyat nem tudok sütni. Viszont ez a recept is nagyon jó, bár ebből nem eszünk meg egyszerre egy egész tepsivel. 🙂
Rákóczi túrós |
- 190 g liszt
- 90 g vaj
- 45 g kristálycukor
- 1,5 ek tejföl
- 2 tojássárgája
- 0,5 mk só
- 0,5 mk szódabikarbóna
- fél citrom reszelt héja
- 1 púpozott ek vaj
- 4 ek baracklekvár
- 500 g túró
- 3 tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- 4 ek búzadara
- fél citrom reszelt héja
- 3 tojásfehérje
- 100 g mazsola ( Ez nekem most kimaradt, mert a sütés kellős közepén vettem észre, hogy nincs itthon egy szem sem. Pech, majd máskor. 🙂)
- 3 tojásfehérje
- 120 g porcukor
- 2 ek baracklekvár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése