Egy szlovák határ menti városban nőttem fel, így gyakran átjártunk vásárolni a „szomszédba”.
Emlékszem még a Deli csokira, a Parenyica sajtra és természetesen a jó öreg ruszlira. Régi szép idők...
Manapság a férjem kedvéért szoktunk venni időnként, de legutóbb kicsit elméreteztük az adagot, többet vettünk a kelleténél. Itt jött a képbe az én egyik nagy kedvencem, a majonézes ruszli.
Tudom, kissé megosztó étel, mert amikor szóba kerül, akkor az esetek 90 százalékában „fujjozik” mindenki. Azért én leírom a receptet, hogy benne legyen a kis gyűjteményben, hátha valaki kedvet kap hozzá. 🙂
Majonézes heringsaláta |
Hozzávalók:
- 500 g ruszli (ecetes hering saláta)
- 200 g tejföl
- 150 g majonéz
- 1 tk mustár
- 1 ek cukor
- 1 csipet bors
- 3 közepes csemege uborka
- 1 közepes édeskés alma
Elkészítés:
A
tejfölt kikeverjük a majonézzel, és a mustárral. Ízlés szerint
cukrozzuk, borsozzuk. Ha szükségét érezzük picit meg is
sózhatjuk. Nekem nem kellett bele.
A
halat kivesszük a léből. Aki nem szereti a nagyon intenzív
ízeket, az kicsit le is öblítheti. Falatnyi kockára vágjuk, majd
az öntethez keverjük. Aki szereti a ruszli mellett lévő hagymát,
azt is beleteheti. Én mindig beleteszem, mert imádom.
A
csemege uborkát és az almát apró kockára vágjuk, majd a
salátához adjuk és alaposan összekeverjük.
Pár
órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése