2016. január 5., kedd

Káposztás tészta

Mint már többször említettem, imádom a tésztákat. Ha el kell döntenem, hogy melyik a kedvencem, háromféle jut eszembe rögtön. A bolognai, a krumplis tészta és a káposztás tészta. Egy vödörrel képes vagyok megenni mindháromból, bár mindig motoszkál bennem a lelkiismeret furdalás amikor degeszre tömöm magam velük. 🙂

Igazság szerint a három favoritból a káposztás tészta az, amelyiket a legritkábban készítek el, mert csak én eszem meg. Nincs oda érte sem a férjem, sem a kislányom. Most is egyedül ültem neki, de szerintem még 2 napig rá tudok járni, olyan szép adag lett belőle. 🙂


Káposztás tészta

Hozzávalók:
  • 6 ek olíva olaj
  • 1 kg káposzta
  • 500 g széles metélt
  • bors
  • cukor
Elkészítés:

Az olíva olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott káposztát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. A cukor el is hagyható, de egy pici nagyon jó ízt ad neki.

Amíg a káposzta dinsztelődik, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát.

A káposztát addig sütjük, amíg kissé le nem pirul. (Én legalábbis így szeretem🙂)

Amikor elkészültünk, a káposztához keverjük a tésztát, majd jóízűen elfogyasztjuk. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése