Mint már többször említettem, imádom a tésztákat. Ha el kell döntenem, hogy melyik a kedvencem, háromféle jut eszembe rögtön. A bolognai, a krumplis tészta és a káposztás tészta. Egy vödörrel képes vagyok megenni mindháromból, bár mindig motoszkál bennem a lelkiismeret furdalás amikor degeszre tömöm magam velük. 🙂
Igazság szerint a három favoritból a káposztás tészta az, amelyiket a legritkábban készítek el, mert csak én eszem meg. Nincs oda érte sem a férjem, sem a kislányom. Most is egyedül ültem neki, de szerintem még 2 napig rá tudok járni, olyan szép adag lett belőle. 🙂
![]() |
Káposztás tészta |
Hozzávalók:
- 6 ek olíva olaj
- 1 kg káposzta
- 500 g széles metélt
- só
- bors
- cukor
Elkészítés:
Az
olíva olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott káposztát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. A cukor el is
hagyható, de egy pici nagyon jó ízt ad neki.
Amíg
a káposzta dinsztelődik, enyhén sós vízben megfőzzük a
tésztát.
A káposztát addig sütjük, amíg kissé le nem pirul. (Én legalábbis így szeretem🙂)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése